Gazete Vatan Logo

Elon Musk Hyperloop için tarih verdi

Çılgın girişimci Elon Musk, yüksek hızlı ulaşım hizmeti sunacak olan Hyperloop test tünelinin 10 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

Elon Musk Hyperloop için tarih verdi

Sıradışı açıklamaları ve attığı adımlarla herkesi şaşırtan çılgın girişimci Elon Musk, ulaşım tarihini değiştirmesi beklenen bir diğer projesi Hyperloop'un test tünelinin 10 Aralık'ta açılacağını açıkladı. Girişimci bu açıklamayı yine Twitter'da duyurdu.

Genelde pozitif haberleri sosyal medya hesabından kendi vermesiyle tanınan Musk, Hyperloop test tünelinin açılış tarihini yine Twitter üzerinden açıkladı. Sosyal ağda 'İlk tünel neredeyse hazır" diyen Musk, devam eden mesajında 10 Aralık'ta açılacağının bilgisini paylaşıyor. Devam eden mesajlarda gelen soruları yanıtlayan Musk, tüneldeki hızın saatte 250 km olacağının bilgisini de verdi. İlk Hyperloop tüneli Los Angeles şehrinde hayata geçecek olan projede özel bir tünel içinde hareket edecek tüplerde yolculuk yapılması hedefleniyor. Projenin nihai hedefi saatte 1220 kilometreye çıkmak olarak açıklanmıştı.

İlk etapta şehir içi taşımacılığında kullanılacak olan Hyperloop, ilk gün ücretsiz olarak kullanılabilecek. Daha sonraki günler ise yolculuğun bedelinin ise 1 dolar olması bekleniyor. Yolculuk 16 kişilik kabinlerde gerçekleştirilecek.
Özel bir tüp içinde hareket edecek bir vagonun birden fazla yolcuyu taşıması planlanan Hyperloop, çılgın girişimcinin projelerinden sadece biri. SpaceX ve Tesla gibi seri girişimleri bulunan Musk, sivri dili ile son günlerde fazlasıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı