Gazete Vatan Logo

Elon Musk çocukları denizaltı ile kurtaracak!

Girişimci Elon Musk, Tayland'da bir mağarada mahsur kalan çocukların kurtarılması için özel bir denizaltı geliştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Elon Musk çocukları denizaltı ile kurtaracak!

Geçtiğimiz günlerde Tayland'da Tham Luang Nang Non isimli mağarada mahsur kalan 12 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için çalışmalar yapılıyor. Buçalışmalardan biri de girişimci Elon Musk ve ekibi tarafından hayata geçirilmeye çalışılıyor. Daha önce bu konuda adım atacağını açıklayan Musk, şimdi de olası planlarını her zaman yaptığı gibi Twitter üzerinden açıkladı.

Musk, açıklamasında şu detaylara yer verdi:

“Tayland’tan önemli haberler var. Ana amacımız, Falcon 9 roketinin sıvı oksijen transfer borusunu kullanan minik, çocuk boyutlarında bir denizaltı kullanmak. Bu araç iki dalgıç tarafından taşınabilecek kadar hafif ve dar boşluklardan geçebilecek kadar küçük olacak."

Mini denizaltı Taylandlı çocukları kurtaracak

Musk'ın ilk ve en önem verdiği planı küçük boyutlarda mini bir denizaltı tasarlamak. İçine bir çocuğun girebileceği kadar küçük olacak bu mini denizaltı mağaradaki sularda hareket edebilecek.

Musk'ın aklındaki bir diğer yöntem ise mağaraya doğru bir kazı yapmak ve açılan delikten şişirilebilir bir tüp inşa etmek. Bu tüpü inşa ederken Sapece X roketlerinden Falcon 9'un sıvı oksijen transfer borusunu kullanmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Ancak tüm bu çalışmaların teori olduğunu ve çocukları kurtarma çabalarının halen devam ettiğini belirtelim. Mağarada mahsur kalan çocukların doğal yollardan kurtarılması için suların çekildiği Eylül-Ekim aylarına kadar beklemek gerekiyor.