Gazete Vatan Logo

Elite City’de evler ankastre hediyeli

Şua İnşaat, daireleri ithal ankastreleriyle birlikte satışa sunma kararı aldı

Halkalı’da 600 konutluk Elite City ile bölgenin en lüks projelerinden birini satışa çıkaran Şua İnşaat, daireleri ithal ankastreleriyle birlikte satışa sunma kararı aldı. 1+1’den 4+1’e dairelerin 181 bin ile 836 bin lira arasında fiyatlardan satıldığı projede ısıtma sistemleri için DAF Energy ile anlaşılarak kurulan ısı istasyonu sayesinde yüzde 40’a varan tasarruf sağlanması imkanı da getirildi.

Şua İnşaat’ın Halkalı’da satışa çıkardığı 600 konutluk Elite City projesi, sahip olduğu özellikler ve sosyal donatılarla bölgesindeki en lüks projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Emlak GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen ve mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanan projede daireler ithal ankastreleri ile birlikte satılıyor. Projede 4, 8, 20 ve 30 katlı binalar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuk oyun bölümleri, kreş, kapalı yüzme havuzu, fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve vitamin bar’dan oluşan kapalı sosyal tesisin yanı sıra, açık alana konumlandırılmış yüzme havuzu, çocuk havuzu, tenis, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor.

Isı sistemi sayılı projede var

Projede İstanbul’daki çok az sayıda projede yer alan bir ısıtma sistemi de kullanılacak. Isıtma sistemleri için DAF Energy ile anlaşılarak kurulan ısı istasyonu sayesinde yüzde 40’a varan tasarruf sağlanacak. Sistem sayesinde şebeke suyu kendiliğinden ısınarak dairelere ulaştığı için kat sahipleri sıcak su için ayrıca bir ödeme yapmayacak. Böylece projede kullanılacak DAF Energy ısı istasyonu ile daire sahipleri yakıt giderlerinden yüzde 40’a varan oranda tasarruf edebilecek. Elite City sakinleri, ısı istasyonu ile dairelerinin sıcaklığını kontrol edebilecek, evde kimsenin olmadığı saatlerde ısıyı düşürebilecek. Elite City’deki ısı istasyonu, dairelerini kiraya vermek isteyenler için de ekonomik fayda sağlıyor. Yaygın olarak kullanılan sistemler de ev sahipleri de boş kalan daireleri için, daire kiralanana kadar diğer dairelerle eşit miktarda para öderken, Elite City’de bu sorun ortadan kalkıyor. Dairelerinin ısısını en düşük seviyeye getiren ev sahipleri, dairelerine kiracı bulana kadar oldukça düşük bir yakıt faturası ödeme şansına sahip oluyor.

Yüzde 89’u yeşil alan olan Elite City’de tüm araçlar sitenin altına konumlanan kapalı otoparka park ediliyor. Eczane, market, kuru temizleme, pastane ve kuaförün bulunduğu bir de çarşı bulunacak projede 1+1 64 metrekare daireler ile 330 metrekare loft daireler 181 bin ile 836 bin lira arasında fiyatlardan satılıyor. 37 dönüm arazide konumlanan Elite City’de, 15 ayrı daire tipi bulunuyor.
Elite City’nin 1 yıl içerisinde en az yüzde 25, 2 yıl içerisinde ise yüzde 60 kazandıracak bir yatırım olacağının öngörüldüğünü kaydeden Elite City Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Sarıcalı, Avrupa yakasında 2011’in ikinci yarısında yeni ve kapsamlı bir konut projesini hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Projeden 200 milyon liranın üzerinde bir hasılat beklediklerini kaydeden Sarıcalı, “Projede 800-900 konut inşa etmeyi hedefliyoruz. Halkalı veya Bahçeşehir’de arsa arıyoruz. 1 ay içinde yeri netleştirmeyi planlıyoruz” dedi. Sarıcalı, Pendik’te de 370-400 konutluk bir projeyi yılbaşında satışa çıkaracaklarını belirtti.

Aralık 2012’de teslim edilecek

24 saat güvenlik ve kameralı sistemle izleme sistemi bulunan Elite City, Aralık 2012’de teslim edilecek. Projede bölgede bir ilke imza atılarak tamamen porselenle kaplanan dış cepheler, binalara yeni ve temiz bir görüntü oluşturarak ısı izolasyonu sağlıyor.

Ant Yapı 10’uncu yılını kutladı

Türkiye ve yurtdışında hayata geçirdiği projelerle dünyanın en büyük 70. müteahhit firması olan Ant Yapı, yeniden yapılanma sürecinde 10’uncu yılını Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde kutladı. Kutlama etkinliğinde bir konuşma yapan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, “Şirketimizi ‘açıklık’ ilkesi üzerine inşa etmiştik, ismimizle özdeşleştiği üzere ‘Ant’ içtik ve yola çıktık.

Hem yurtiçinde, hem yurtdışında karınca gibi çalıştık. 15-20 kişi çıktığımız bu yolda 10 bin’lere ulaştık, ilk işimiz 4 bin m2 iken, 4 milyon m2’leri aştık. ENR’ca yayınlanan dünyanın en büyük 225 müteahhidi arasına 70. sıradan girerek andımızı yerini getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” dedi. Avrupa’nın en yüksek binası olan Capital Tower ve Moskova’nın en görkemli yapılarından Mirax City’in Ant Yapı’nın yurtdışında gerçekleştirdiği yüzlerce projeden sadece birkaçı olduğunu hatırlatan Okay, “Hem Avrupa’nın hem Türkiye’nin en yüksek kulelerini yaparak, bayrağımızı her yerde zirvelere diktik. Türkiye’deki önemli projelerden olan Antrium Residence, Port Alaçatı ve şu an itibarıyla Türkiye’nin en yüksek ikiz kuleleri olan Anthill Residence’ın altına imzamızı attık” diye konuştu.

10 yılda 2 ekonomik kriz atlattık

Son 10 yılda 2 ekonomik kriz atlattıklarını, sektörün önde gelen oyuncularından biri olduğunu ifade eden Okay, kuruluş yıllarının hemen ertesinde patlak veren 2001’deki ekonomik kriz ve küresel çapta yaşanan 2008 krizinin ardından sadece ayakta kalmakta yetinmeyip, atağa da geçtiklerini dile getirdi. Okay, “İki kriz sırasında ve sonrasında sektörde büyük değişimler yaşandı. Umarız ki 20. ve 30. yıllarımızı da coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kelebekia’dan yılbaşına kadar 0 peşinat fırsatı

Sinpaş Yapı tarafından Sancaktepe’de 47 bin metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen 440 konutluk Kelebekia projesinde sıfır peşinat ve yüzde 5 lansman indirimiyle 1.060 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı Aralık sonuna kadar devam edecek. 153 bin ile 427 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkan ve büyük ilgi gören projenin, Ekim 2012’de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. “Kelebek” figüründen ilham alınarak tasarlanan gölet ve yeşil alanlarıyla doğa ile iç içe bir yaşam sunan Kelebekia projesinde, tümü gölet manzaralı, 68 metrekare ile 184 metrekare arasında değişen farklı büyüklükteki konutlar inşa ediliyor.

Haberin Devamı