Gazete Vatan Logo

Elinizi çabuk tutun Sayın Bakan

Boşandığı eşini benzin dökerek yaktı, yangında oğlu da öldü

Aileden sorumlu yeni bakan Fatma Şahin, kadına şiddet ihtimalini dahi tutuklama nedeni sayılmasını öngören yasa teklifini yeni yasama yılında hükümet tasarısı olarak Meclis’e sunacağını ve tatilde de 'acil eylem planı' hazırlayacağını açıklamıştı.

Yeni yasa Tuğba Özbek’e yetişmedi. Boşandığı kocası tarafından sürekli tehdit edilen Tuğba Özbek dün, eski kocası tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. 11 yaşındaki çocukları Buğra’da “Baba yapma” çığlıkları atarak hayatını kaybetti.

Şükrü Öksüzoğlu, birkaç günlüğüne kendinde kalan oğlu Buğra Öksüzoğlu’nu iki yıl önce boşandığı eşi Tuğba Özbek’in yanına bırakmak için dün saat 05.45’te eve geldi. Bilinmeyen bir nedenle eski eşiyle tartışmaya başlayan Öksüzoğlu yanında bidonla getirdiği benzini bir anda Tuğba Özbek’in üzerine döktü ve ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan kadının alt kattaki dayısı Ali Batmaz ile eşi Zeynep yardıma koştu. Ancak Şükrü Öksüzoğlu, kendisini durdurmak isteyen Batmaz çiftini de alevler içindeki eve sürükledi. Ancak, boğuşma sırasında hepsinin kıyafetleri de alev aldı ve can havliyle kendilerini dışarı attılar. Alevlerin içinde kalan Tuğba Özbek feci şekilde yanarak can verdi. Uzun süre “Baba yapma” diye çığlıklar atan Küçük Buğra ise dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Babasına engel olamayan Buğra’nın önce alk kattan yetişen kuzeni tarafından dışarıya çıkarıldığı ancak küçük çocuğun annesini kurtarmak için yine eve daldığı öğrenildi.

Anneanne ağır yaralı

Vücudunun büyük bölümünde yanıklar bulunan Şükrü Öksüzoğlu, tedavi altına alındı. Yangın sırasında Tuğba Özbek’in annesi Hayriye Özbek ve arkadaşı Aysel Ferman da evdeydi. Anneanne ağır derecede yandığı yangından Aysel Ferman, komşuların pencere altına çektiği kamyonete atlayarak kurtuldu. Genç kadın mucize eseri vücudunda kırık olmadı.

2 ay önce savcıdan yardım istedi

Konfeksiyon sektöründe çalışan Tuğba Özbek ile ayakkabıcılık yapan Şükrü Öksüzoğlu 1998’de evlenmişlerdi. 2000’de Buğra dünyaya geldi. İkisi de işsiz kalan çiftin arasında başlayan anlaşmazlık 2009’da boşanmayla sona erdi. Ancak Şükrü Öksüzoğlu ayrılığı kabullenemedi. Genç kadını, boşanma aşamasında bıçakladı. Kadın şikayetçi oldu. Mahkemelik oldular. Annesinin yanına yerleşen Tuğba Özbek bir konfeksiyon mağazası açtı. Ancak eski eşinin tehditleri yüzünden kapattığı işyerini Bayrampaşa’ya taşıdı. Tehditler bitmeyince son olarak eşi hakkında 6 Mayıs 2011’de Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bir önlem alınmadı. Genç kadın çareyi evini de taşımakta aradı. Annesinin sahibi olduğu evi kiraya verdi. Avcılar’a taşınıp yeni bir hayat kuracaktı. Olay gecesi arkadaşı Aysel’de evi toplamaya yardıma gelmişti.

‘Hepinizi öldürürüm diyordu’

Bir başka komşuları Döne Güler ise “Bu gizli saklı bir şey değildi. Bu adam bunu bağıra bağıra yaptı, bir kötülük yapacağı biliniyordu, kızı 2 yıldır sürekli tehdit ediyordu. Sürekli ‘Seni de çocuğu da kendimi de öldürüreceğim’ diye tehdit ediyordu. Rahat nefes alamıyorlardı, hatta annesi Hayriye hanım dün akşam Şükrü Öksüzoğlu hakkında uzaklaştırma kararı olduğunu söyledi” diye konuştu.

‘Yanıyoruz’ çığlıklarına uyandık

Yan apartmanda oturan komşuları İbrahim Tünay, “Sabah 06.05’te yanıyoruz diye çığlıklar duyduk, cama fırladım. Zeynep’le Demir yanarak koşuyorlardı. Sonra binadan Şükrü de yanarak çıktı ve fırının önünde yere yığıldı. Damacanayla su dökerek söndürdüler. Aysel Hanım camdan kurtarın diye bağırıyordu” dedi.

‘Önemli olan koruma kararını takip etmek’

Avukat Aydeniz Uskan


İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı: Koruma kararı almakla iş bitmiyor bu karar alındıktan sonra şiddetin devam ettiğini, insanların öldürüldüğünü gördük. Önemli olan bu koruma kararlarının takiplerini yapabilmek. Özel görevli bir teşkilatın olması gerekiyor.”

Haberin Devamı