1 mesaj fiyatına 200 SMS

Callcium'u duydunuz mu? Bir programın adı. Bu programı cep telefonunuza yüklüyorsunuz, sonra...

Haberin Devamı

Callcium'u duydunuz mu? Bir programın adı. Bu programı cep telefonunuza yüklüyorsunuz, sonra... Sonrasını ayrıntılı olarak anlatacağım. Çünkü bu program özellikle gençler arasında hızla yayılıyor.

Şaşkınım. Nedeni de ortada. SMS çılgınlığının ve cep telefonu üzerinden aşk yaşamanın boyutlarının nerelere vardığını görmek beni şaşırtıyor.

Şimdi anlatmaya başlayalım...

GPRS bağlantılı cep telefonunuz varsa, Callcium'u telefonunuza yükledikten sonra bir SMS bedeliyle tam 200 mesaj gönderebiliyorsunuz. Callcium'un marifeti yalnızca bu değil. Bu program sayesinde sesli chat de yapabiliyorsunuz.

Cep to aşk!
Zaten Callcium'un gençler arasında hızla yayılmasının nedeni de bu. Çünkü isterseniz numaranızı gizleyip flört edebiliyorsunuz. Callcium'a üye olan biriyle aynı ortama geldiğinizde cep telefonunuz sinyal veriyor. Sonrası size kalmış.

Hatta bu sistem üyeleri birbirlerini harita üzerinden izleyebiliyor. Özel hayatın bitişi budur!

Dileyen Callcium'cu, mesajlarının okunmaması için şifre de koyabiliyor. Üyeler dilerlerse belirledikleri özelliklere sahip arkadaş aradıklarını da üyeler arasında ilan edebiliyorlar. Yaş, boy pos, kültür düzeyi, artık ne istiyorsanız yazıp atıyorsunuz, adaylar sıralanıyor.

İletişimin gelişmesi güzel de insan ilişkilerinin bu şekilde kurulması doğrusu bana itici geldi.

"Yok ben öyle flört etmekle ya da yakınlarımı cep telefonu üzerinden takip etmekle ilgilenmem" diyorsanız, tamam.

Callcium'la fotoğraftan menü seçip, yemek sipariş etme, haberleri fotoğraflarıyla görüntüleme, hava durumunu izleme, son dakika döviz kurları ve İMKB verilerini görebilirsiniz İstanbul Atatürk Havalimanı'nın tüm uçuş bilgilerine de sahip olabiliyorsunuz, benim gibi sık sık uçak kaçıranlar için çok yararlı bir hizmet olduğunu söyleyebilirim.

Callicium'u nasıl kullanacaksınız?
250 KB büyüklüğündeki bir programı ücretsiz olarak www.callcium.com ve wap.callcium.com adreslerinden indirin ya da O 542 758 34 34 telefon numarasını arayarak telefonunuza yükleyin. Üyelik ücreti yok ama GPRS bedeli var. Üyeler 1 mesaj fiyatına 200 SMS gönderebiliyor. Yani 15 kuruşa.

Seksist reklamlı İZair' de kumru ve çupra
İzmirli 114 işadamının ortak girişimiyle kuruldu İZair. Öncüleri, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş. Gazetelerdeki ilanları görmüşsünüzdür. Podyumdan fırlamış gibi duran şuh bakışlı hosteslerle seksist bir reklam kampanyası hazırlamışlar. Doğrusu hosteslerin bu tarzı rahatsız edici ama İZair'in menusu beni bir İzmirli olarak çok memnun etti. İç hatlarda kumru ve incir, dış hatlarda ise zeytinyağlılar ve çupra.

Yerelliği böyle yansıtmak güzel.

DİĞER YENİ YAZILAR