Santo Versace İstanbul Fashion Festivali için Türkiye'ye geliyor

Bayram tatili nedeniyle 1.5 milyon Türk Avrupa'ya gitti. Bu tatilcilerin büyük çoğunluğu Paris, Londra, Milano, Roma, Barcelona gibi merkezlerden alışveriş yapacak.

Haberin Devamı

Bayram tatili nedeniyle 1.5 milyon Türk Avrupa'ya gitti. Bu tatilcilerin büyük çoğunluğu Paris, Londra, Milano, Roma, Barcelona gibi merkezlerden alışveriş yapacak. Bu kentler arasında örneğin Paris sadece alışverişten yılda 25 milyar dolar gelir elde ediyor. İstanbul bir gün Paris gibi olsa, düşünün 25 milyar dolar Hayal gibi...

İstanbul'un özelliklerini sayıp döksek, "Alışveriş için cazip olabilir ama" deriz. Çünkü biliyoruz, çok eksiğimiz var. İstanbul'un bunu başarması için olması gerekenlerden biri de adının "moda"yla anılması. İşte bu anlamda önemli bir adım atılıyor İstanbul'da. 16-19 Şubat tarihleri arasında "İstanbul Fashion Festivali" düzenlenecek. Bu festival İstanbul'un uluslararası moda günleri takvimine eklenmesini sağlayacak önemli bir etkinlik. İstanbul'un adı moda günleriyle duyulmaya başladığında, İstanbul aynı zamanda hafızalara moda ve alışverişle de yazıldığında şu anda hayal edemeyeceğimiz bir potansiyelin kapısı aralanabilir.

Simgesi pembe şapka
22 ülkenin 2 saat uçuş mesafesindeki İstanbul 350 -400 milyonluk bir nüfus için neden çekim merkezi olmasın?

"İstanbul Fashion Festivali" böyle bir hayali gerçekleştirmek adına düzenlenen bir etkinlik. Tasarımcılar, endüstri kuruluşları, markalar ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri (İTKİB) bu etkinlik için birlikte çalıştı.

25 tasarımcının beyin fırtınası sonucunda 3 gün
süresince farklı etkinliklere imza atılacak festivale, yurtdışından endüstri temsilcileri, moda basını, tasarımcılar davet edildi. Festivalin simgesi "pembe şapkalar". Sirkeci Garı'nda 15 Şubat'ta yapılacak açılışta herkes pembe şapka takacak.

İTKİB Başkanı, Damat&Tween markasıyla bilinen Orka Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'na, "Bugüne kadar yapmadığımız neyi yapük da İstanbul'un adı uluslararası moda takvimine girdi?" diye sordum.

Orakçıoğlu, bu çabanın 15 yıllık bir geçmişinin olduğunu söyledi. İTKİB'in yıllar önce başlattığı genç tasarımcılar, yarışmalarının tasarımcılarla endüstri temsilcilerini buluşturmasının, bu tasarımcılar arasından çıkan başarılı isimlerin dünyaya açılmalarının, İstanbul'un önünü açtığı görüşünde Orakçıoğlu. Bu yüzden de sıkça vurguluyor: "Biz yabancıların buraya gelip mallarımıza bakıp satın almalarını değil, Türk moda endüstrisinin geldiği noktayı görmelerini istiyoruz"

İstanbul Fashion Festival için CNR'da 8 bin metrekarelik bir alan kullanılacak.

Moda şovları düzenlenecek. Tasarımcılar yurtdışından gelen moda basını temsilcileriyle kahvaltılı toplantılarda buluşacak.

İstanbul Fashion Festivali'ne Portekiz, İtalya, Fransa ve Almanya'dan endüstri temsilcileri katılacak. Orakçıoğlu, Formula l'in özel davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Almanların ünlü fuar organizatörü Bread and Butter'ın Başkanı Kari Heinz Müller'in festivale geleceğini söyledi. Festivalin bir başka dikkat çeken konuğu ise ayağı Türkiye'ye gelmeye alışan Versace İmparatorluğu'nun başındaki isim Santo Versace.

Bahar Korçan, Hüseyin Çağlayan, Atıl Kutoğlu, Arzu Kaprol, Dice Kayek, Özlem Süer, Ümit Ünal, Hakan Yıldırım, Bora Aksu, Yazbükey, Banu Bora, Alev Ciliv, İdil Tarzi, Ezra Çetin, Hatice Gökçe, Nejla Güvenç, Gülin Girişmen, Tuba Çetin, Gamze Saraçoğlu festivale katılacak moda tasarımcılarımız.

İstanbul alışveriş merkezine doymuyor mu?
" Etiler-Levent-Nişantaşı üçgeninde bir alışveriş merkezi daha olsun, iyi olur diyen" var mı? Alışveriş merkezleri coştu bir kere. Durduran yok.

Nişantaşı-Rumeli Caddesi'ndeki otopark da alışveriş merkezi olacak. İnşaat iki hafta sonra başlayacak. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan, 55 yıllık geçmişe sahip Gülaylar Altın'ın sahipleri 25 bin metrekarelik bu alana alışveriş merkezi yapmaya başlıyor. Bu alışveriş merkezinin mimarı Ritz Carlton'ın mimarı Sinan Kafadar'mış. Alışveriş merkezi için 600 araçlık bir otopark planlanmış. Alışveriş merkezinin otoparkı olacak ama ne yazar.

Nişantaşı trafiği malum, yeni bir alışveriş merkeziyle Rumeli Caddesi ne olur?

DİĞER YENİ YAZILAR