Taze Masa ile 3 ayda 10 bin aileye ulaştı

Haberin Devamı

Kadınların anne olunca kariyer planlarını değiştirmesine sık sık rastlıyoruz. Bu kez benim karşımda baba olduktan sonra kariyer planlarını değiştiren bir iş adamı var: Fahir Özcan.

Elektronik mühendisi olan Fahir Özcan, Nokia Siemens Networks ve Nortel Netaş’ta üst düzey yöneticiydi. Bankaların kullandığı ortak pos uygulamasını Türkiye’ye kazandıran Fahir Özcan en son olarak, 100 milyon euro üzerinde bütçeyi yönetiyordu.

Eda-Fahir Özcan çifti oğulları doğduğunda şehirde yaşayan birçok çift gibi çocuklarını sağlıklı büyütme telaşına düştü. Özcan çifti, oğulları için sağlıklı meyve-sebze peşine düştüklerinde marketler, manavlar, organik ürün siteleri derken her yolu denedi.

Üreticiden mutfağa

Özcan, “Oğlum doğduğunda çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Farklı manavlar denedim. En son olarak da, bu işi ben mi yapsam, diye düşünmeye başladım” diye anlatıyor.

Özcan, ilk etapta kendi çevrelerinde çocuklu ailelerin beklentilerini ortaya koydu, sonra da yurtdışındaki örnekleri inceledi, sağlıklı ürün bulma çabasına girdi. Üreticiden en kısa sürede mutfaklara ürünü ulaştırmak için de kafa yordu. Bundan 3 ay önce de iki arkadaşıyla birlikte Taze Masa’yı kurdu.

Üst düzey yöneticilik kariyerinden kopan Fahir Özcan, şimdi en taze meyve-sebze, mevsimsel ürünler, organik ürünler için en güvenilir adreslere ulaşıp bunları müşterilerine ulaştırıyor.

Çürüklere geçit yok

Taze Masa’dan internetten ya da telefonla sipariş verebiliyorsunuz. Ürünlerin en taze biçimde müşteriye ulaşması için siparişleri bir gün önce alıyor Taze Masa. Paketlemede kese kağıtları kullanılıyor. Fahir Özcan, “Çürük, bozulmuş ürün bizde asla olamaz. Ürünleri tek tek kendimiz paketliyoruz. Tüm önlemlerimize karşın bir sorun olursa da siparişi geri alıyoruz” diyor.

Taze Masa’da zeytin, peynir, bal gibi kahvaltılık ürünlerden, bakliyatlara, taze-sebze ve meyvelerden, ev yapımı erişte, turşu ve salçaya kadar farklı çeşitler var. Mevsimsellik de çok önemli. Bir hafta enginar, bir hafta Çanakkale domatesi haftanın ürünü olabiliyor.

Mottosu, ‘mutlu aile masaları’ olan Fahir Özcan, 3 ayda 10 bin aileye ulaştıklarını söylüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR