2023’te 500 mağazayla dünyanın ilk 10 mücevher markasından biri olacağız

Haberin Devamı

ATASAY GENEL MÜDÜRÜ ÇİĞDEM KAMER:

Çiğdem Kamer’le geçen yaz röportaj yaptığımda, ‘güzel sürprizlerimiz olacak büyük markalarla işbirliği yapabiliriz’ demişti. Çok zaman geçmeden Atasay’ın Chopard’la işbirliğini öğrendik. Atasay’ın Genel Müdürü Çiğdem Kamer’le bu kez bu yeni işbirliklerini ve yeni hedeflerini konuştuk.

- Chopard’la işbirliğini ne zamandan beri planladınız?

Uzun zamandır global bir markayla işbirliği yapma düşüncemiz vardı. Türk kadınının Chopard markasına olan ulaşma tutkusunu biliyorduk. Biz de, Atasay olarak 75’inci yılımız şerefine, Türk insanının tutkuyla bağlı olduğu bu markaya ulaşabilmesini istedik.

- Bu işbirliği için imza aşamasına gelene kadar ne kadar zaman geçti? Neler yaşandı?

Markanın Türkiye’de temsilciliğini yapan Tektaş Saatçilik de bu işbirliğinin oluşmasında köprü görevi üstlendi. Görüşmeler aylar sürdü. Sonunda, 150’inci yıldönümünü kutlayan Chopard ve 75’inci yılını kutlayan Atasay markaları olarak el sıkıştık. Chopard ile olan işbirliğimiz, aynı zamanda Atasay’ın dünya mücevherat sektörüne yön veren bir marka olma yolunda olduğunun açık bir göstergesidir. Türk kadını da bu iki markanın iş birliğinden memnun kalmış olmalı ki saatlere ilgi oldukça yoğun...

- Bu özel koleksiyon markanıza neler kattı?

Tüm dünyanın bildiği ünlü mücevher markalarından birinin bir Türk kuyum markası ile işbirliği içine girmesi çok önemli bir adım. Bu işbirliği, dünyada lüks tüketim grubunun Türkiye’de ve dünyada yerel bir markayla yaptığı ilk ve tek işbirliği... Ayrıca Atasay’ın global bir marka olma yolunda olduğunun da açık bir kanıtı niteliğinde. Chopard ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, yurtdışında yeni dönemde odaklanacağımız önemli konulardan biri. Atasay da H&M gibi kendine yakın gördüğü, dünyanın önde gelen tasarımcılarıyla ve markalarıyla işbirlikleri yapacak.

Lokomotif markayız

- Atasay 2023 yılında kendini nerede görmek istiyor?

Türk kuyum sektörünün lider markası Atasay. Her yaşam biçimine ve her bütçeye uygun değer yaratan çözümler sunan inovatif çözümleriyle takı severleri daima heyecanlandıran, tecrübemize yakışır nitelikte yeniliklerin öncüsü, sektörün lider ve lokomotif markası olmayı sürdürmekte. Bu ana hedef doğrultusunda markamızı uluslar arası arenaya taşıyarak dünya tüketicisinin markası olmayı planlıyoruz. Markamızın 2023 vizyonunda da bu var. Dünya mücevherat sektörüne yön veren sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 şirketi arasına girmeyi amaçlıyoruz. 2023 yılında 500 mağaza ile dünya takı sektöründe ülkemizi temsil eden lider bir marka olmayı hedefliyoruz.

Fatima’nın Eli, Chopard’a girdi

- Koleksiyonun içeriğine nasıl karar verildi?

Atasay olarak biz brief verdik. Chopard ve Caroline Scheufele’nin gözlemleri ile ekibi yorumladı. Bir çoğumuzun, yanımızda taşıdığımızda kendimizi iyi hissettiğimiz bizleri pozitif olarak etkileyen objeler vardır. Bu objeleri kullanarak harika bir koleksiyon ortaya çıktı. Koleksiyonumuz Fatima’nın eli,4 yapraklı yonca, kalp, nazar boncuğu ve at nalı olarak 5 parçadan oluşuyor.

- Mayıs ayında satışlar başladı. Kaç noktada bulunuyor bu koleksiyon?

Şans koleksiyonu 38 mağazamızda satışa sunuldu. Koleksiyonunun özelliklerini anlatmak isterim size. Geleneksel Türk öğelerinin ön planda olduğu ve sınırlı sayıda üretilen koleksiyon, doğu ve batıdan tarihi esintiler taşıyan “Yonca”, “Kalp”, “Nazar Boncuğu”, “Fatimanın Eli” ve “At Nalı” sembollerinin yorumlandığı 5 farklı saat modelinden oluşuyor. Çelik kasadan ve pastel renk kombinasyonunda saten kayışlardan oluşturulan saatlerde yer alan şans ve uğur semboleri, renkli safirler, yakut ve pırlantalarla süslendi. Geleneksel ve modern Türk kadını ile anne sembolünün ön planda tutulduğu “Good Luck/Şans” Koleksiyondaki tüm ürünler, uluslararası garantiye sahip.

- En çok hangi ürünlere ilgi var?

En çok içerisinde 4 yapraklı yonca motifli saatimiz satıldı. Yazın gelişiyle beraber Fatima’nın Eli figürlü turkuaz kayışlı saatimiz de tercih ediliyor.

- Siz en çok hangi ürünü beğendiniz?

Yaz aylarının gelmesiyle en çok turkuaz kayışlı Fatima’nın Eli figürlü saati beğeniyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR