Halk oylaması Vodafone’a Stevie Ödülleri’ni getirdi

Haberin Devamı

İş dünyasının yakından takip ettiği, şirkete ve markaya değer katan değerlendirme otoriteleri var. Bunlardan biri de Stevie Ödülleri. Satış ve Müşteri Hizmetleri odaklı veriliyor Stevie Ödülleri.

Bu yıl ödül töreni Las Vegas’ta yapıldı. Amazon’dan Ford’a, Boeing’den DHL’e büyük şirketlerin yarışını izleme şansı bulduk. Ödül törenine geçmeden önce biraz Las Vegas’tan söz etmek isterim. En bildik anlatımıyla ‘çölün ortasında bir şehir’ ama bu tanımlama çok kuru kalır. Her şey büyük, her şey yapay bu şehirde. Hayat otellerin içinde, otellerden otellere bağlanan yürüyüş yollarında ve kumarhanelerde geçiyor. Tüketim çılgınlığı baş döndürücü, sabah saatlerinde kumar masalarına oturanlar var. Zaten Las Vegas havaalanında ilk gördüğümüz şey de bu kumar makineleri oluyor. Tuvaletler de bile var. Hayat kumar ve alışveriş etrafında dönüyor. Biz Bellagio Otel’de kaldık. Dragon Yılı etkinlikleri Las Vegas’taki her yeri sarmıştı, renk cümbüşünün içinde bulduk kendimizi. Her otelin yarattığı dünya da ayrıydı. Örneğin Cesars Otel’de küçük Venedik inşa edilmiş. İnsanlar gondollarla geziyor, İtalyan dondurması yiyor... Bir fanusun içinde kendinizi İtalya’da sanabilirsiniz.

Vodafone Türkiye işte bu coğrafyada iş dünyasının yakından takip ettiği Stevie Ödülleri töreninden ödüllerle döndü.

Vodafone Türkiye’den Pazarlama İletişimi Direktörü Gizem Keçeci ve Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri ve Online Servisler Direktörü Hakan Çelik’le birlikte Las Vegas’taydık. Ödül törenine kadar Vodafone’un hangi ödülü alacağını bilmiyorduk. Türkiye adına biz de heyecanlandık. Gizem Hanım, “Mutlaka bir kategoride ödül alacağız” dedi demesine ama ödül töreni sırasında o da heyecanını gizleyemedi. Ve sonuçta, Vodafone Türkiye bir altın, bir özel ödül, 3 gümüş, 3 de bronz aldı. Vodafone Türkiye’nin ödüllerine geçmeden önce yazmak isterim, Stevie Ödülleri’nde finale farklı kategorilerde TEB ve Kanyon da kalmıştı. TEB ve Kanyon da ödüle layık görüldü. Genel tabloya bakıldığında çok farklı kategorilerde verildi ödüller ve ödüllerin çoğunluğunu da Amerikan şirketleri topladı. Bu yüzden de Stevie Ödülleri sırasında Vodafone Türkiye’nin 7 ödül almasının altını çizmek gerekiyor. Bu ödülle ilgili önemli noktalardan biri de şu: Değerlendirme hem jüri tarafından yapılıyor hem de halk oylaması var. Vodafone Türkiye işte bu noktada da başarı yakaladı.

Halk seçti

Vodafone Türkiye’nin Müşteri Hizmetleri Departmanı Stevie Ödüller’nde halkın favorisi seçildi. Halkın oyları sayesinde Vodafone Türkiye Telekominikasyonda Yılın Müşteri Hizmetleri Departmanı oldu. Bu halk oylaması nasıl yapıldı, diye merak ettik. Hakan Çelik, oylamanın Stevie Ödülleri internet sitesi üzerinden 18 gün süreyle gerçekleştirilen halk oylamasıyla belirlendiğini ve toplam 250 bin kişinin oy kullandığını söyledi. Bu noktada başarının çağrı merkezlerindeki çalışmalar ve müşteri hizmetlerinde yakalanan farklılıkla geldiğini Hakan Çelik’ten dinleme fırsatı bulduk. Hatırlatmak gerekirse, Vodafone Avrupa’nın en önde gelen telekominikasyon şirketlerinden. 2006 yılında Türkiye’ye geldi Vodafone. Ve bugüne kadar başta alt yapısı olmak üzere çok yatırım yaptı.

11 milyar TL yatırım

Hakan Çelik, toplamda 11 milyar liralık bir yatırıma ulaşıldığını ifade ederken, Gizem Keçeci de abone sayısının 18 milyona ulaştığını söyledi. Vodafone Türkiye Turkcell’i yakalamak için girdiği yarışta attığı adımlar ve yaptığı yatırımlarla da Avrupa’nın en hızlı büyüyen operatörü. Hakan Çelik’in de görev tanımı içinde yer alan Çağrı Merkezleri’nin yakaladığı başarı da Stevie Ödülleri’nde başarıyı getirdi Vodafone Türkiye’ye.

Malum bankalardan büyük perakende zincirlerine müşteriye hizmet konusunda çağrı merkezi kullanan çok sayıda şirket var. Vodafone’un da hem İstanbul’da hem de Samsun, Uşak ve Elazığ’da çağrı merkezleri var. Hakan Çelik, çağrı merkezlerini arayan her 100 kişiden yüzde 80’nine 20 saniye içinde yanıt verildiğini söylüyor. Çağrı merkezlerini üniversitesi bulunan şehirlerde açtıklarını anlatıyor.

Stevie Ödülleri nedir?

StevIe Ödülleri 2002 yılından bu yana uluslararası şirket ve organizasyonları yıl içinde gösterdikleri performans ve sosyal hayata yansıyan pozitif katkıları çerçevesinde ödüllendiriyor. Stevie Ödülleri bu yıl 27 kategoride 1064 başvuru gerçekleşti.

Vodafone hangi ödülleri aldı?

Vodafone Türkiye Yılın En İyi Satış Departmanı seçilerek Altın Ödül kazandı. Yılın Ulusal Satış Takımı ve Yılın Satış Dönüşümü kategorilerinde Gümüş Ödül alan Vodafone Türkiye; Müşteri Hizmetlerinde En İyi Teknoloji Kullanımı kategorisinde de Mobil Yardım projesiyle Gümüş Ödül’e layık görüldü. IVR ve Web Çözümleri kategorisinde Sesli Yanıt Sistemi, Müşteri Hizmetlerinde İnovasyon kategorisinde ise Online Yardım Merkezi projeleriyle Bronz Ödül kazanan Vodafone Türkiye, aynı zamanda Yılın Müşteri Hizmetleri kategorisinde de Bronz Ödül’e layık görüldü.

Vodafone’un kapsama alanı sorunu yok

Hakan Çelik’le sohbet ederken Vodafone ile ilgili en sık sorulan soruyu sorduk biz de... ’Vodafone’un kapsama alanı sorunu çözüldü mü?’ Çelik rakamlarla yanıt verdi: 2G’de 14.9 bin baz istasyonu ile nüfus kapsaması yüzde 98.86, 3G’de ise 8.2 bin baz istasyonu ile nüfus kapsaması yüzde 80.85 oldu. Toplam şebeke ekipman altyapısı ise 23 bin oldu.

Tüm bunlar sayesinde, Vodafone Türkiye 2010’dan beri Net Tavsiye Skoru sonuçlarına göre müşterileri tarafından ‘en çok tavsiye edilen operatör’ olmaya da devam diyor.

Çelik’in verdiği bilgilere göre, Türkiye Vodafone ‘Numara taşıma’da da taşınan net numara sayısında 2.2 milyona ulaştı. Müşteri Tavsiye Oranında (Net Promoter Score) Aralık 2011’de Vodafone en yakın rakibinin 6 puan önüne geçti ve abonelerin en çok tavsiye ettiği operatör olmayı sürdürüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR