Turisti 2 günde kaçırmamak için fuar düzenliyor

Haberin Devamı

İstanbul’da yabancı turistlerin kalış süresi 2.1 gün. İstanbul iki güne sığar mı? Asla. İstanbul’da iki gün kalan turist ne kadar para harcar, ne kadar tanır İstanbul’u?

2.1 günün içine havaalanında geçirilen süreyi de eklediğinizde İstanbul’a gelen yabancı konuklar için dolu dolu yaşanan bir buçuk günden söz edebiliyoruz.

Bunları Ekin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu’yla konuştuk.

Bulutoğlu, İstanbul’a yabancı konukları çekmenin yollarından birinin İstanbul’un kongre ve fuar merkezi haline gelmesi olduğuna inanıyor. Yıllardır fuar organizasyonu yapan Bulutoğlu’nun verdiği bilgiye göre, kongre ya da fuar için İstanbul’a gelenler en az 5-6 gün kalıyor.

30 bin ziyaretçi

Ekin Grubu HOTEQ fuarını düzenleyen şirket. Fuar dün Beylikdüzü TÜYAP’ta başladı.

Önceki yıllarda EMITT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) kapsamında gerçekleştirilen HOTEQ ve Mutfak Günleri Fuarları bu yıl ayrı yapılıyor. HOTEQ otelcilikle ilgili 40’a yakın sektörü bir araya getiriyor. HOTEQ kapsamında İstanbul Mutfak Günleri Festivali, Kahve Yarışması da yapılıyor. Bulutoğlu, 40 bin m2’lik alan içinde 10 salonda gerçekleştirilen fuarı bu yıl toplam 30 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesini beklediklerini söylüyor. Bunların 500’ü yabancı şirketler ve temsilcileri.

Geçen yıl HOTEQ’e katılan yabancı tur operatörlerinin ilginç kampanyaları olmuştu. Akdeniz çanağındaki sıkı rekabetin yansımalarıydı bunlar. Bu yıl da fuar için özel bir ziyaretçi çalışması yürütülüyor. Bulgaristan, İtalya, İngiltere, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Portekiz, Singapur, İsrail, Polonya, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Macaristan ve Çin’den satın almacılar katıldı fuara.

50 bin yeni yatak

Türkiye’de bu yıl turizm sektörü yılı yüzde 25 büyümeyle kapatıyor görünüyor. Önümüzdeki yıl 100 otel açılacak, bu aşağı yukarı yeni 50 bin yatak demek.

HOTEQ şimdiden kurulan yeni bağlantılar için iyi bir zemin oluşturmuş görünüyor.

500 ünlü aşçı İstanbul’da

HOTEQ otelcilikle ilgili her detayı biraraya getirirken Mutfak Günleri’nde aşçılar yarışıyor. Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) koyduğu kurallar çerçevesinde fuar bünyesinde yapılan yarışmalara 20 ülkeden 500’ün üzerinde aşçı katıldı, Ben bu yazıyı yazarken yarışmalar sonuçlanmamıştı. Festivalde bu yıl peynir, ekmek, şarap ve çikolata alanlarında atölye çalışmaları yapılıyor. Meraklılarına duyurulur. Ayın 19’una kadar bu etkinlikleri TÜYAP’ta izleyebilirsiniz. Ayrıca düzenlenen Coffee Barista yarışmasında katılımcılardan Otomatik Espresso Makinesi ve Otomatik Öğütücü kullanarak 15 dakika içerisinde 4 espresso, 4 cappuccino ve 4 marka içecek (Signature Beverage) sunulması bekleniyor.

DİĞER YENİ YAZILAR