Gazete Vatan Logo

Elektrikli battaniye üç can aldı!

Sivas’ta elektrikli battaniye nedeniyle çıkan yangında babaanne ve iki torunu hayatını kaybetti

Elektrikli battaniye üç can aldı!

Sivas Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 44’üncü Sokak’ta bulunan İmam Evler Sitesi A Blok’un giriş katındaki dairede yaşayan 5 kişilik Altun ailesinden babaanne Fatma Altun (93), torunu Muhammed Hüseyin (6) ile elektrikli battaniyeyi yakarak uyudu. Babaanne ve torununun kullandığı elektrikli battaniye henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangını gören komşular durumu itfaiyeye bildirdi. İtfaiyenin gelmesini beklemeyen bazı komşular evde kalanları çıkartmak için yoğun çaba sarf etti.

Komşular koştu ama

Komşularının yardımıyla anne Zeliha ve baba İlyas Altun dışarıya çıkartıldı. Bu sırada çocukları içeride kalan anne tekrar eve girerek onları kurtarmak istedi ancak yoğun duman nedeniyle bir daha dışarıya çıkamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri dumandan etkilenen anne Zeliha Altun’u dışarı çıkarttı. Daha sonra itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle evin tek odasında çıkan yangın söndürüldü. Yangında babaanne ve beraber uyuduğu Muhammed Hüseyin yanarak can verdi. Anne ve babasıyla aynı odada uyuyan ve yoğun dumandan etkilenen 4 yaşındaki Zeynep Altun ise kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Yangına ilk müdahaleyi yapan komşulardan Hüseyin Aydın olayı şöyle anlattı, “Saat 01.30’du yan komşum kapımı çaldı. Eve 3 defa girmeye çalıştım, başaramadım. Havluyu ıslattım tekrar ağzıma aldım. Müdahale etmeye çalıştım olmadı. Aşırı derecede karbonmonoksit vardı, giremedim.”