Gazete Vatan Logo

Elektrikli araçların batarya sorunu tamamen bitecek

Elon Musk tarafından yönetilen Tesla elektrikli araçlarda büyük devrim yaratsa bile, yine de bataryalar çok ciddi bir problem oluşturuyordu. General Motors (GM) ise bu problemi tamamen bitirebileceği bir projeye imza attı.

Elektrikli araçların batarya sorunu tamamen bitecek

Elektrikli araç modellerinde batarya ömrü normal şartlarda az olmasına rağmen, bu firma ciddi bir ekleme yaptı. Şirketin üretmeyi planladığı elektrikli araç bataryaları 1,6 milyon km ömre sahip.

General Motors (GM) şirketi tarafından yapılan açıklamalara göre; yeni kullanılacak batarya teknolojisi sayesinde ömürlük bataryalar mümkün hale gelecek. Firma bunun için aylardır çalışma yürütüyordu ve sonunda istediğini başardı. Ayrıca şirket tarafından belirtildiğine göre yeni bataryalar sayesinde şarj süresi büyük oranda kısalacak.

Firma şimdilik, bu yeni teknolojiyi sadece elektrikli Hummer modellerinde kullanmayı istiyor. ilerleyen dönemlerde muhtemelen diğer araçlar için de yine bu bataryalardan kullanılacak. Tesla tarafından yapılan başvurulara bakıldığında, yine benzer taleplerin olduğu görülüyor. Tesla şirketi, 1,6 milyon km menzile sahip bataryalar için patent başvurusunda bulunmuştu. Her iki firmanın da aynı menzil ile başvuruda bulunması, şimdilik otomobil bataryası teknolojisinin 1,6 milyon km’ye izin verdiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Elektrikli araçlar dünya geneline çok büyük bir hızla yayılıyor. Büyük petrol şirketleri bile elektrikli araçlar ile ilgili daha şimdiden yatırım yapmaya çalışıyor. Geleceğin en önemli detaylarından bir tanesi olan elektrikli araçlar, Eğer batarya sorunu ve şarj ile ilgili bütün sıkıntıları tamamen giderirse, çok ciddi bir sıçrama yakalayabilir. CNN Türk