Gazete Vatan Logo

Elde sopayla Suriyeli avı

Kayseri’nin Danişmengazi Mahallesi’nde oturanlar Suriyeli sığınmacılardan ‘rahatsız oldukları’ içinellerinde sopalarla sokağa çıktı. Polis kalabalığı biber gazı sıkarak güçlükle dağıttı

Suriye’de devam eden iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı da Kayseri Danişmengazi Mahallesi’ne yerleşti. Daha önce Gaziantep, Şanlıurfa’d yaşandığı gibi burada da Suriyeliler’in kendilerini rahatsız ettiğini öne sürenler sokaklarla çıktı. Mahalleliler son olarak bir Suriyeli’nin çocukları dövdüğünü öne sürüp ellerinde sopalarla eylem yaptı. Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde önce yaklaşık 150 kişi toplandı. Olay yerine gelen polisler gruptan dağılmalarını istedi. Ancak gruptakilerin sayıları kısa sürede 300’ü aştı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık, ’Burada Suriyeli istemiyoruz’ sloganı attı. Bir mahalle esnafı da mahallelerinde yaşayan bazı Suriyeliler’in çocuklarını ve eşlerini taciz ettiğini öne sürdü.
Kan akıtmakla çözülmez
Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınkaya megafonla yaptığı anonsta, “Biz Türk polisiyiz. Bize güvenmelisiniz. Bu iş, kan akıtmakla çözülmez. Sesinizi, yüksek makamlara duyurdunuz. Gereken yapılacak” diye seslendi. Polisin, grubu ikna etmesinin ardından kalabalık kontrollü olarak dağıldı. Polis, Danişmentgazi Mahallesi’ndeki önlemlerini arttırdı.
Tahliye edilecekler
Eli sopalı bazı kişiler buradan ayrıldıktan sonra Eskişehir Bağları olarak adlandırılan Selçuklu ve Osmanlı mahallelerinde sokak sokak dolaşmaya başladı. Bir Suriyeli’nin arabası sopalarla tahrip edildi. Sayıları giderek artan gruba polis iki kez biber gazıyla müdahale etti. Bir TOMA da bölgede konuşlandırıldı. Öte yandan, Suriyeli sığınmacı ailelerin bugün bulundukları mahallelerden tahliye edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı