Gazete Vatan Logo

Elçiliğe ateşte FETÖ izi çıktı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine ateş açılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan saldırgan Osman Gündaş ve patronu Ersin Bayram’ın, FETÖ bağlantıları tespit edildi.

Elçiliğe ateşte FETÖ izi çıktı

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş’ın tüm bağlantılarını detaylı şekilde inceledi. Gündaş’ın sosyal medya hesabından Fetullah Gülen’in videolarını paylaştığı tespit edildi. Ersin Bayram’ın da telefon ve diğer dijital materyallerinin incelenmesi sonucu FETÖ irtibatı ortaya çıktı. Bayram’ın telefonunda Gülen’in vaazlarının yayımlandığı “herkul.org” isimli uygulamanın yanı sıra Gülen’e ait fotoğraflar tespit edildi. Telefonu incelenen Bayram’ın albümünde de ilginç fotoğraflara ulaşıldı. Sorgusunda Bayram’a, 11 Eylül 2015’te ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass ile çektirdiği fotoğraf soruldu. Bayram “ABD Elçiliği, Amerika’ya ithalat ve ihracatı olan Türk firmalarına İstanbul’da kokteyl verdi. Kokteyle ben de katıldım ve Bass’la fotoğraf çektirdim. Resimleri de reklam amaçlı paylaştım” dedi.

Görüntüler ortaya çıktı

abd Büyükelçiliği’ne ateş açtıktan sonra kaçan Çelikten ile Gündaş’ın, elçilik çevresinde saldırıdan 20 dakika önce keşif yapmaları da görüntülere yansıdı.

Haberin Devamı