Gazete Vatan Logo

Ela’nın cesedi göldeki bu bavuldan çıktı

Ukrayna’da diş hekimliği okuyan Türk kökenli Bulgar vatandaşı Ela Dişli 12 gündür kayıptı. Ela’nın sevgilisi tarafından işkence gördüğü ve öldürülüp bavulun içinde göle atıldığı ortaya çıktı. Türkmen sevgili gözaltında

Ela’nın cesedi göldeki bu bavuldan çıktı

Ukrayna’da bir üniversitede okuyan Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Ela Dişli ölü bulundu. Ülkenin güneydoğusundaki Razgrad Bölge Savcısı Tihomir Todorov, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın İvano-Frankivsk şehrindeki bir üniversitede diş hekimliği bölümünde okuyan ve 1 Haziran’dan bu yana kendisinden haber alınamayan Ela Dişli’nin cesedinin şehrin dışında bulunduğunu bildirdi. Yapılan ilk incelemelere göre, şiddet gördüğü anlaşılan Dişli’nin cinayete kurban gittiği tahmin ediliyor. Yaklaşık 22 yaşlarında olduğu belirtilen Ela Dişli’nin, son olarak Türkmenistan kökenli erkek arkadaşıyla görüldüğü kaydedildi. Ela Dişli’nin babası Ziya Dişli, Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin (HÖH) milletvekilliğini yapmıştı.

İşkence izi var

31 Mayıs’ta kaybolan ve genç kızın cesedi önceki gün göle atılan bir bavulun içinden çıkarıldı. Cansız bedende işkence izleri tespit edildi. Genç kızın gözaltında bulunan Türkmen erkek arkadaşıyla cinayet gecesi alkol aldığı, adamın evinde bilinmeyen bir nedenle tartıştıkları ve Türkmen tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Panikleyen katil kızın cesedini bir bavula koyup taksiyle ormanlık alanın içindeki göle attığını itiraf etti. 29 yaşındaki zanlı bavulu arkadaşları yardımıyla göle atığın söyledi.

Haberin Devamı