Kavak Kılıçlı Balık’ta lezzet ve huzur var

İstanbul Boğazı’nın en çok sevdiğim yanı Karadeniz tarafına bakan Rumeli Kavağı... Hem İstanbul’dasınız hem kendinizi çok uzaklarda hissediyorsunuz... Anlayamadığım garip bir huzur var orada. Şimdi bir de yavaş yavaş bahar da geliyor, iki kat daha fazla keyif almamız mümkün buralarda.

Bu hafta Rumeli Kavağı’nda bulunan Kavak Kılıçlı Balık’a gittim. Henüz açılalı bir yıl olmasına rağmen kalitesi, lezzeti ve servisi ile bence kendilerini kanıtladılar. 170 kişilik hem deniz hem de orman manzarasına hakim terası var. Duyduğuma göre de ciddi organizasyonlar da yapılıyormuş bu mekanda ve herkes çok memnunmuş. Kavak Kılıçlı Balık’ın meşhur balık eriştesini, kendine has mısır ekmeğini, kalkan tandırını mutlaka denemelisiniz. Özellikle İstanbul’un trafiğinden, kalabalığından bunalmışsanız Kavak Kılıçlı Balık Restoran inanılmaz huzurlu bir yer ve sizler için harika deniz manzarası ile doğru bir tercih olacağına inanıyorum, gitmenizi tavsiye ediyorum.

Rakı bahane, Giritimu şahane...

Bir mekana gitmeye karar vermeden önce, araştırırken karşıma o mekanla ilgili çok güzel eleştiriler çıkıyor ya, işte bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Giritumu Meyhanesi’nin git gide şöhretinin arttığını duydum. Kulaktan kulağa hem lezzeti hem de servisinin mükemmelliği yayılıyor. Bütün bunlardan sonra tabii dayanamayıp gittim. Ege, Girit ve Rum mutfağı ağırlıklı. Zaten kapısından içeri girdiğiniz an dekoru ve ortamıyla sizi etkilemeyi başarıyor.

Haberin Devamı

Dümen diye bir tatlısı var, denemeye değer. Asma yaprağında sardalya ve zeytinyağlı enginarın da mutlaka tadına bakın.

En önemli ayrıcalıklarından biri ise sahiplerinin shot bardaklarda verdiği el yapımı rakı aklınızı başınızdan almaya yetecek türden. Kısacası rakı bahane ama cidden bu mekan şahane...

Haftanın Enleri

En İyi Steak House: Yeşilköy Dallas Steak House

En İyi Sushi: Miyabi Restoran

En İyi Makarna: Vapiano Suadiye

En Değişik Kokteyl: Limonlu Bahçe Beyoğlu

En İyi En Yeni Mekan: Popo Loco Asmalımescit

DİĞER YENİ YAZILAR