Samatya’da ‘İkinci Bahar’

Herkesin en aklında kalan dizi değil miydi İkinci Bahar... Gerçekten de öyleydi bence... İsmini bu diziden alan ve Samatya’da bulunan mekana gittiğiniz zaman dizi ile ilgili her ayrıntıyı görebilirsiniz...

Adeta her saniyesi film şeridi gibi gözünüzün önünden geçiyor. Duvarda aslı olan resimlerden tutun, ocakbaşı konseptine kadar eminim bu mekana ilk giden herkeste bu çağrışımları yapıyordur. Ben ilk İkinci Bahar’ın kapısından içeri girdiğimde gerçekten içeride Şener Şen’in can verdiği Ali Haydar Usta’nın kendisi karşımda duruyor sandım. Ortaklarından biriymiş meğer beyefendi. Bu kadar benzerlik olamaz. İlk gördüğümde şaşkınlığımı gizleyemedim.

Samatya’da ‘İkinci Bahar’

Fakat benim bu mekanla ilgili değinmek istediğim başka bir konu var aslında. Evet, mekanın isminden tutun, dekoruna, içerideki ustaya kadar tamaman size İkinci Bahar dizisini hatırlatıyor; fakat yavaş yavaş mezeler ve verdiğiniz siparişler gelmeye başladığında tamamen olmasa da buranın gerçekten aslında lezzetleri ile aklınızda kalacağına garanti verebilirim.

Haberin Devamı

Özellikle maş fasulye, köpoğlu, haydari ve ‘Hanım’ın mezesini mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Ben et şiş ve Adana tercih ettim ve gerçekten lezzet şöleni yaşadığımı söylemek istiyorum. Aslında yukarıda demek istediğim de buydu. İlk başta diziden etkilenerek gittiğim bu mekana bundan sonra lezzetleri için gideceğimden eminim mesela. Açıldığı günden bu yana gelen müdavimleri var mekanın ve misafirlerin büyük bir oranı ise uzaklardan geliyormuş ki bence kesinlikle görmeniz gereken bir mekan...

Şaşkın Balık’ta şaşıracaksınız!

Samatya’da ‘İkinci Bahar’

İstanbul’da en iyi balık nerede yenir? İki denize kıyısı olan, iki kıta üzerine kurulu, ortasından Boğaz geçen bir şehir sözkonusu olunca hemen hemen herkesin farklı bir fikre sahip olmasından doğal bir şey olamaz. Kimi oyunu Boğaz’ın her iki kıyısından yana kullanırken kiminin tercihinin Karadeniz sahili, kimi ise Marmara sahil şeridi hatta Adalar olması da kimseyi şaşırtmaz. Ancak balık yemek için illa suyun kenarında mı olmalı? Hiç sanmıyorum. Bunun en güzel örneklerinden biri de Ataşehir’de bulunan Şaşkın Balık. Şaşkın Balık Ataşehir büyük binaların arasında, kapıdan girer girmez gerek bahçesi gerekse ambiyansıyla sahilde bir balıkçıya gitmişsiniz hissi ile karşılıyor sizi. Yazları limon, incir, dut ve vişne ağaçları altında yemeğinizi yeme şansına sahip olduğunuz mekan mezeleri ve samimi atmosferi ile gidenleri adeta büyülüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR