Gazete Vatan Logo

El yapımı bomba ile suçüstü yakalandılar

Denizli'nin Baklan İlçesi'nde kaçak kazıya yönelik operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, biri İran vatandaşı iki kişiyi el yapımı bombayla birlikte suçüstü yakaladı.

El yapımı bomba ile suçüstü yakalandılar

İki kişi gözaltına alınırken, potasyum nitrat ve kükürt ile yapılmış patlayıcı bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

Baklan İlçesi Sarıkayalar Mevkisi'nde kaçak kazı yapıldığı ihbarı alan jandarma ekipleri, önceki gün operasyon düzenledi. Operasyonda el yapımı bomba düzeneği kurarak kaçak kazı yaparak tarihi eser aradıkları tespit edilen O.A. ile İran vatandaşı M.A. suçüstü yakalanıp, gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin kaçak kazı yapılan alanda yaptığı incelemede,50 metre uzunluğunda, uzatma kablosuyla bağlantısı yapılmış bomba düzeneğini bulundu. El yapımı patlayıcı düzeneği, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

Bölgede yapılan aramada kaçak kazıda kullanılan potasyum nitrat, kükürt, 3 dedektör, jeneratör, akü, 2 hilti, kazma ve kürek ile 4 kurusıkı tabanca da ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphpelilerden İran vatandaşı M.A. tutuklanırken, O.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.