Gazete Vatan Logo

El Nusra’nın da bir ‘başkenti’ var

El Kaide’nin Suriye’deki kolu olan El Nusra örgütü Esad rejiminin önemli kalelerinden biri ve Hatay’ın da komşusu olan İdlib kentini ele geçirdi.

IŞİD’in Suriye’nin Rakka kentini tamamen ele geçirip başkent yaparak kurduğu halifeliğin ardından El Kaide’nin Suriye’deki kolu El Nusra da Suriye rejiminin en önemli kalelerinden biri olan Hatay’ın komşusu İdlib’i ele geçirdi. El Kaide’yle bağlantılı örgüt, dört gün süren şiddetli çarpışmaların ardından 100 bin nüfuslu İdlib kentinde hakimiyeti sağladı. Suriye Hükümeti, kentteki ‘teröristlerin’ bombardıman altına alındığını

açıklasa da uluslararası ajanslara düşen fotoğraflar kent merkezinin tamame İslamcı militanların kontrolünde olduğunu gösteriyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin başkanı Rami Abdül Rahman, Nusra’nın saldırıda geçen ay Batı destekli muhalif grup Suriye Devrimci Cephesi’nden ele geçirdiği tanklar ile ağır silahları kullandığını da söyledi. Fransız Haber Ajansı AFP ise Nusra’nın Devrimci Cephe’yi püskürtmesinin, ABD’nin bölgede cihatçıları dengeleyecek ılımlı bir isyancı güç yaratma ve eğitme planlarına indirilmiş bir darbe olarak görüldüğünü yazdı.

Haberin Devamı