Gazete Vatan Logo

El Kaide ve Kaplan örgütü ortak eylem planı yapmış

İslami Cemiyet ve Cemaatler Birliği- Anadolu Federe İslam Devleti (İCCB-AFİD) adlı örgütün lideri olduğu ve "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek' iddiasıyla "ölünceye kadar ağır hapis' cezasına çarptırılan Metin Kaplan hakkındaki 207 sayfalık gerekçeli kararda ilginç bilgilere yer verildi

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, örgütün eylemleri ve yapısı anlatılırken, "Yurtdışı ilişkileri' başlığı altındaki bölümde Usame bin Laden'e kadar ulaşan dış bağlantılarına dikkat çekildi.

KAPLAN, LADEN'İN HAYATINDAN ETKİLENMİŞ
Gerekçeli kararda örgütün "Ümmet- i Muhammed' adlı yayınından alıntılar da yapıldı. Alıntılara göre, alınan kararla örgüt üyeleri 1997 başlarında Afganistan'a giderek Taliban yöneticilerini ve Usame bin Laden'i ziyaret etti. Kitap ve mektupları verilen Kaplan'ın Laden'in yaşamından etkilendiği ifade edildi. Laden ise Kaplan'ın adamlarına, dünyanın pek çok yerinde mücahitleri olmasına rağmen Türkiye'de çok az sayıda mücahidi olduğunu ve bundan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. Kaplan örgütü ise Laden'in bu serzenişine Afganistan kamplarına 14 kişiyi göndererek cevap verdi.

KAPLAN VE EL KAİDE'DEN ORTAK EYLEM PLANI
Kararda, Kaplan örgütünün Afganistan'daki Usame bin Laden grubuyla irtibata geçerek anılan terörist grubun silahlı eğitim veren kamplarını kullanma yönünde çalışmalar yaptıkları ve hatta hicri yılbaşı olarak kabul edilen 17 Nisan 1999'da örgüt kutlamalarının Afganistan'da yapılmasının plandığı vurgulandı.
AFİD terör örgütünün yandaşlarının Usame bin Laden'e bağlı teröristlerle birlikte, Amerika'nın Taliban'a karşı yürüttüğü ve Taliban'ın başarısız kaldığı operasyonlara karşılık özellikle ABD hedeflerinin de içinde bulunduğu Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde büyük bir eylem yapılmasının planlanladıkları da kararda yeraldı. Laden'in bu amaçla çok güvendiği bir adamını Almanya'ya Kaplan örgütünün yanına gönderdiği belirtildi.

AFİD'in önde gelen mensuplarının Amerika'nın Afganistan operasyonundan sonra Almanya'nın çeşitli şehirlerinde eylem yapmaya ve sözde şahadet şerbeti içmeye çıktıkları yolunda istihbari nitelikli bilgilerin bulunduğu kaydedildi.

Ayrıca, 11 Eylül saldırıları sonrasında örgütün Almanya için de bir tehlike unsuru olarak kabul edilmesi nedeniyle 2001 tarihinde Almanya'daki faaliyetlerinin yasaklandığı belirtildi.

MİLLİ GÖRÜŞ'TEN AFİD'E
Gerekçeli kararda 1975 yılında Almanya'nın Berlin şehrinde "Türk Birliği' ve "Berlin Türk Kültür Yardımlaşma Derneği' adlı derneklerin birleşerek "Avrupa Milli Görüş Teşkilatı' adı altında örgütlendikleri belirtildi.

1983 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın Hannower'de yaptığı Avrupa kongresinde fikir ayrılığı nedeniyle ikiye ayrıldığı, Cemalettin Kaplan'ın milli görüş çerçevesinden koptuğu kaydedildi. Milli görüş çevreleriyle bağlarını tamamen koparan Cemalettin Kaplan'ın Ahmet Polat ve Selahattin Yazıcı adlı kişilerle yeni bir oluşuma girerek 25 Ocak 1984'te "İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği'ni kurduğu vurgulandı.

BİAT YEMİNİ
Ortak Pazar yerine dünya pazarı tesis edilmesi için çalışılacağı, pazarın merkezi Mekke olmasının hedeflendiğinin belirtildiği gerekçeli kararda ayrıca örgüte bağlılık ve üyeliğin biat yemini adı altında bir yemin yapılarak gerçekleştirildiği vurgulandı.

Biat yemininde ise "Hocam siz Allah ve resulünün yolunda yürüdüğünüz müddetçe biz sizi dinleyeceğimize hoşumuza gitse de gitmese de itaat edeceğimize, bolluk zamanlarımızda ve darlık zamanlarımızda da İnfak Fi Sebilillah, emr- i maruf nehyi münker yapacağımıza ve bu yolda kimseden korkmayacağımıza ve bil cümle kendimizi zevcelerimizi ve evlatlarımızı koruyacağımız gibi davamızı ve hocamızı koruyacağımıza ve bu yolda gayret göstereceğimize Allah huzurunda söz veriyorum ve beyan ediyorum." denildiği ifade edildi. Ayrıca örgüte üye olacakların doldurduğu ve bu yeminin yeraldığı üyelik formunun örneği de gerekçeli kararda yer aldı.

AFGANİSTAN DEVLET ESKİ BAŞKANI KUTLAMIŞ
Gerekçeli kararın örgütün sosyal ve kültürel faaliyetlerin anlatan kısmında ise örgüt üyelerinin motivasyonu için yapılan toplantılardan bahsedildi. Köln'de 1998 yılında yapılan Hicri Yılbaşı toplantısına cep telefonu aracılığıyla katılarak Metin Kaplan'ın almış olduğu Cihat kararından dolayı kutlayan kişinin ise Afganistan'ın eski Devlet Başkanı Gulbettin Hikmetyar olduğu belirtilerek örgüt mensuplarının motive edildiği kaydedildi. Kararda ayrıca örgütün özellikle yurtdışında bulundan üyelerinden aidat, zekat ve fitre toplayarak ve hac organizasyonlarıyla kendisine gelir sağladığı belirtildi.

SÖZDE İSLAM DEVLETİ'NİN GENEL YAPISI
Gerekçeli kararın 89'uncu sayfasında ise örgütün Anadolu merkez olmak üzere, Şer'i esasların hakim olacağı federal yapıda bir İslam devleti kurmayı amaçladığı belirtildi. Amaçlanan sözde İslam devletinin genel yapısı ise kararda şu şekilde yer aldı.

-Anayasası Kuran
-Bayrağı Kelime- i tevhid yazısı
-Toprağı genel anlamda Dünya, özel anlamda islam toprakları ve Anadolu
-Merkezi İstanbul
-Yılbaşı Muharrem ayının birinci günü
-Soyadı uygulaması kaldırılacak
-Kemalizmin bütün müesseseleri inkar edilecek
-İslami kıyafetle dolaşılacak
-Kuran harfleriyle yazı derhal öğretilcek

Haberin Devamı