Gazete Vatan Logo

El-Erian: Kripto paralar var olmaya devam edecek

PIMCO`nun eski CEO`su Amerikalı ünlü iş adamı Muhammed El-Erian, "Kripto paralar var olmaya devam edecek. Her geçen gün daha da yaygın hala gelecekler" dedi.

El-Erian: Kripto paralar var olmaya devam edecek

Allianz Baş Ekonomisti Amerikalı ünlü iş adamı Muhammed El-Erian, kripto paraların son zamanlardaki çakılışına rağmen oldukça pozitif mesajlar verdi.

New York'taki bir konferansta konuşan dünyanın en büyük tahvil fonlarından PIMCO'nun eski CEO'su El-Erian, bu yılki düşüşe karşın kurumsal yatırımcıların kripo para ekosistemine girmesinden ötürü bu paraların gelecekte çok daha fazla kabul göreceğini söyledi.

Bireysel yatırımcıların son zamanlarda adeta kaçarcasına satış yaptığı kripto paralarla ilgili projelere kurumsal yatırımcıların artan ilgisinin olumlu olduğunu belirten El-Erian, "Kripto paralar var olmaya devam edecek. Her geçen gün daha da yaygın hala gelecekler, bir ekosistemin parçası olacaklar." dedi.

400 dolarlık Bitcoin aldığını da açıklayan El-Erian, bunu sadece durumu test etmek amacıyla yaptığını da kaydetti.

ADETA YERLE BİR OLDU

Geçen yıl 20 bin dolar seviyesini test eden ancak bu yıl adeta çakılarak 4 bin doların altını gören dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin bugün yüzde 9'a varan artışla 4.120 dolardan, Ripple yüzde 7 artışla 0,38 dolardan, Ethereum ise yüzde 10 artışla 116 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Dünya genelinde 15.659 borsada işlem gören toplam 8.074 kripto paranın bugünkü toplam piyasa değeri 131 milyar dolara yükseldi.