Gazete Vatan Logo

El Cezire'den son dakika "Kaşıkçı" iddiası

El Cezire'nin sok dakika haberine göre, 2 Ekim'den beri kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta nerede öldürüldüğünün tespit edildiğini duyurarak, cesedin 15 dakikada parçalandığını açıkladı.

El Cezire'den son dakika "Kaşıkçı" iddiası

İddiaya göre, Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girer girmez birkaç kişinin saldırısına uğrayarak öldürüldü. Suudi Arabistanlı doktor Salah al-Tabbaki'nin kontrolünde, Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı.

15 DAKİKADA PARÇALANDI

Kaşıkçı'nın öldürüldüğü Konsolos'un odasının da daha önceden hazırlandığı iddialar arasında. Tabbaki'nin cesedi 15 dakikada parçaladığı ifade ediliyor.

DOĞRUDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Haberde, 'Türk güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre' denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kaşıkçı içeriye girdikten sonra Suudi infaz timi gazetecinin üzerine atladı ve Kaşıkçı'yı zorla üst kata taşıdılar. Kaşıkçı'yı doğrudan Konsolos Uteybi'nin odasına götüren infaz timi, burada Kaşıkçı'ya herhangi bir sorgu uygulamadan doğrudan öldürdü."

'KESİNLİKLE ÖLMÜŞE BENZİYOR'

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, saatler önce yaptığı açıklamada Kaşıkçı'nın 'kesinlikle ölmüşe benzediğini' belirtip, "Bunun sonuçları ağır olacak" sözlerini kaydetmişti.

Üç ayrı soruşturmanın sonuçlanmasını beklediklerini vurgulayan Trump, "Bu çok üzücü. Çok güçlü bir açıklama yapacağız diye düşünüyorum" demişti.

Haberin Devamı