Gazete Vatan Logo

El bombasıyla tehdit etmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 20 Ocak günü İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 21 Ocak’ta ise Esenyurt’taki polis araçlarına bombalı ve silahlı saldırılarını düzenleyen DHKP-C’li terörist Şerif Turunç hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 140 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlemişti.

El bombasıyla tehdit etmiş

İddianamede ilginç detaylar ilgi çekti. Turunç’u Esenyurt’a getiren ‘Esenyurt 1’ mahlaslı taksi şoförünün ifadesin yer verilen iddianamede, taksi şoförünün “Güngören Stadı yakınında araca bindi. Bana, ‘Bağcılar mı yakın Esenyurt mu yakın’ diye sordu. Ben Esenyurt’un uzak olduğunu söyleyince oraya gitmemi söyledi”

‘İhbar ettim’

“Bir süre sonra indi sonra tekrar benim arabama bindi. Beş dakika sonra indi başka araca bindi. Ben de şüphelendiğim için polise gittim. O sırada caddede yaya olarak yürüdüğünü görünce polise onu gösterdim. Polis, şüpheliyi durdurmak isteyince belindeki silahı çıkarıp ateş etti” şeklinde ifadesine yer verildi. İddianamede ‘Esenyurt 3’ mahlaslı görgü tanığı ise ifadesinde, Turunç’un cadde ortasında aracını durdurup bindiğini anlatırken, “Bana elindeki el bombasını göstererek beni sanayide bir yere götür dedi. Bir süre sonra da indi” diye anlattı.