Gazete Vatan Logo

El Bab'ta şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu!

Fırat Kalkanı harekatında geçtiğimiz 14 askerimiz şehit düştü. Askerlerimizin cenazeleri Gaziantep'e getirildi. Şehitlerin isimleri belirlenirken acı haberleri ailerine iletildi. Şehit ateşi Bursa'dan Konya'ya, Tokat'tan Kayseri kadar bir çok ile düştü.

El Bab'ta şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu!

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

El Bab şehitlerinin haberleri ailelerine iletildikten sonra kamuoyuna kimlikleri açıklanıyor. Şehitlerden geriye herkesi üzüntüye boğan yaşam hikayeleri kaldı. İşte El Bab şehitlerimiz ve hikayeleri;

BİNBAŞI BÜLENT ALBAYRAK - KOCAELİ
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab ve çevresindeki çatışmalarda şehit olan Piyade Binbaşı Bülent Albayrak'ın Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan babasına acı haber iletildi. Evli ve bir çocuk babası olan şehit binbaşının annesinin, Marmara Depremi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de sürdürülen ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ sırasında dün El Bab’da şehit olan askerler arasında Eskişehir doğumlu Piyade Binbaşı Bülent Albayrak’ın da olduğu öğrenildi.
Eskişehir Tepebaşı nüfusuna kayıtlı, 8 yaşında Elif Naz isimli bir kız çocuğu olan 1976 doğumlu Binbaşı Albayrak’ın, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı 3. Özel Kuvvetler Tugay Komutanlığında görevli olduğu öğrenildi. Albayrak'ın, annesi Şerife Albayrak'ı Marmara depreminde kaybettiği, babası Hasan Albayrak’ın Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, eşi Şerife Albayrak’ın da Ankara’nın Çankaya ilçesinde oturduğu belirtildi.
Şehit cenazesinin, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde annesinin yanına defnedileceği öğrenildi.

BORDO BERELİ ASTSUBAY FURKAN YAVAŞ ŞEHİT OLDU

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında El Bab'ta çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerden bordo bereli Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın İzmir'deki baba evine ateş düştü. Acı haberi dün gece öğrenen şehit annesi Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" diye feryat etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) IŞİD kontrolündeki El Bab kentine yönelik operasyonunda, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Furkan Yavaş'ın şehadet haberini, askeri yetkililer gece yarısı İzmir'deki ailesine bildirdi. Ailenin Gaziemir'deki evinin kapısını çaldıklarında dışarı eşi emekli özel harekat polisi Süleyman Sırrı Yavaş ile çıkan şehit annesi Zeynep Yavaş, "Sakın öyle bir şey söylemeyin" diyerek feryat etti.
Ailenin acısını ilk olarak eve gelen yetkililer ile komşuları paylaştı. Haberi duyan yakınları da eve akın etti. Bu arada şehit askerin ailesinin oturduğu apartmana ve sokağına dev Türk bayrağı asıldı. Şehit olan Astsubay Yavaş, İzmir'e en son Ramazan Bayramı'nda geldiği, zaman zaman ailesini arayarak operasyonların yapıldığını ancak kendisinin iyi olduğunu bildirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ OKTAY DURAK - YOZGAT
Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak'ın(29) Yozgat'taki baba evine de ateş düştü. Acı haberi alan aile üyeleri yıkıldı.
ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ÖNDER PINAR - ELAZIĞ
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın (24) Elazığ'daki baba ocağına acı haber ulaştı.
UZMAN ÇAVUŞ AKIN ACAR - TEKİRDAĞ/ÇORLU
Çatışmalarda şehit düşen Uzman Çavuş Akın Acar'ın (23) Tekirdağ Çorlu'daki baba evinde de yas var.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Uzman Çavuş Ali Yılmaz / BURDUR

Fırat Kalkanı Harekatında DAEŞ’in intihar saldırısı sonrası şehit olan 14 askerden, Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberi memleketi Burdur’a ulaştı. Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın acı haberini Burdur’a bağlı Karamanlı ilçesinde yaşayan Dayısı Ali İhsan Avcı’ya, Karamanlı Kaymakam vekili Abdullah Şahin, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve askeri yetkililer verdi.

Karamanlı ilçesi Hürriyet Mahallesindeki eve acılı haberi alan Dayı Ali İhsan Avcı ve yakınları, sağlık ekipleri tarafından teselli edildi. Hürriyet Mahallesindeki şehit evine Türk Bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

EN SON NİŞANLISIYLA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz, 10 Şubatta nişanlanmıştı. Şehit Yılmaz, son fotoğrafını ise 18 Kasım 2016’da nişanlısı ile birlikte paylaştı. Acılı haberin gelmesi ile Şehit Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın facebook profili ise acılı mesajlarla donatıldı. Şehit Yılmaz'ın memleketi Karamanlı'da toprağa verileceği öğrenildi.

Uzman Çavuş Burak Boz / KONYA

Uzman Çavuş Burak Boz’un acı haberi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesine ulaştı. Ailesine acı haber gece saatlerinde verildi. İlçenin Cinler Mahallesi'nde oturan aileye haberin verilmesinin ardından eve Türk Bayrağı asıldı.

KENDİ İSTEĞİYLE OPERASYONA KATILMIŞ

27 yaşındaki Uzman Çavuş Boz'un 7 yıldır görev yaptığı ve operasyona kendi isteği ile katıldığı öğrenildi. Acı haberi alan ailenin yakınları hemen şehidin evine koştu. Şehit askerin babası Özkan Boz, diğer oğlu Ömer Boz’a sarılarak ‘Kardeşin gitti oğlum, Burak gitti, yavrum, kuzum’ diyerek gözyaşlarına engel olamadı. Evin önünde sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, haberi veren yetkililer de aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Piyade uzman çavuş Ferhat Demir / BURSA

Bursalı piyade uzman çavuş Ferhat Demir, dün yaşanan çatışmada şehit oldu. Acı haber ailesine güçlükle verildi.

TSK' dan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı operasyonunda 14 asker şehit olduğu, 6'sının ağır olmak üzere 33 askerin yaralandığı ifade edilirken, şehit ateşi düşen şehirlerden birisi de Bursa oldu.

Merkez Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi'nde oturan ve Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Demir'in ailesine acı haber askeri görevliler tarafından verildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Yıldırımlı kardeşimiz Ferhat Demir'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın / TOKAT

Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın acı haberi memleketi Tokat’a ulaştı. 2 çocuk annesi Asuman Şerbetçi’ye acı haber askeri görevliler tarafından verildi.

Şehidin evinin önüne belediye tarafından Türk bayrağı asıldı.

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Şehidin yaklaşık 24 gün önce Özge İslam’la nişanlandığı ve önümüzdeki yıl için düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Şehidin anne ve babasının yaklaşık 16 yıl önce boşandığı, şehidin babası Şemsettin Yalçın'ın İstanbul'da yaşadığı öğrenildi. Anne Şerbetçi’nin Erbaa’dan, baba Yalçın’ın ise İstanbul’dan Gaziantep'e oğullarının cenazesini almaya gittiği kaydedildi.

Komando Astsubay Göktan Özüpek / KIRIKKALE

23 yaşındaki Komando Astsubay Göktan Özüpek'in Kırklareli'nde yaşayan ailesine acı haber iletildi. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, İl Müftüsü İsmail Bayrak ve askeri yetkililer, şehadet haberini vermek için şehit Özüpek'in İstasyon Mahallesi'nde annesinin yaşadığı eve geldi.

BABASINI TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Acı haberi alınca baygınlık geçiren anne Sevim Özüpek'e, sağlık ekipleri müdahale etti. Türk bayrağı asılan eve gelen şehidin yakınları ve komşuları, taziyelerini iletti. Komando Astsubay Göktan Özüpek'in geçen ay başında evlendiği Ankara'da hemşire olarak görev yapan eşi Merve Özüpek'e de bilgi verildiği öğrenildi.Şehidin babasının ise yaklaşık 13 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği belirtildi.

Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya / KAYSERİ

Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya'nın en son 3 ay önce ailesiyle birlikte hasret giderdiği ve 2 yaşında bir kızının olduğu öğrenildi.

5 AY ÖNCE BABASINI KAYBETTİ

Şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya'nın baba evine acı haber verildi. Şehit Mehmet Kökkaya'nın Melikgazi ilçesine bağlı Kocatepe Mahallesi'deki evine acı haberin verilmesi üzerine apartmana Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası babası Şükrü Kökkaya'nın 5 ay önce kalp krizi geçirerek vefat ettiği öğrenildi.

UZMAN ÇAVUŞ OSMAN ÇELİK - KAYSERİ
Kayseri'nin Pınarbaşı nüfusuna kayıtlı El Bab'daki ikinci şehidi piyade uzman çavuş Osman Çelik'in bekar olduğu, Kocasinan İlçesi Argıncık Alsancak mahallesinde ağabeyinin evinde kaldığı öğrenildi.
UZMAN ÇAVUŞ HASAN KAVUZ - SAMSUN
Fırat Kalkanı harekatında DEAŞ'ın kontrolündeki El Bab'da çıkan çatışmalarda şehit düşen 14 askerden biri olan Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un ailesine acı haber ulaştı. İstanbul'da yaşayan ailenin aslen Samsun'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Baba Ertan ve anne Safiye Kavuz'un acı haberle birlikte Samsun'a gelmek üzere İstanbul'dan yola çıktıkları belirtildi. Bekar olan Şehit Uzman Çavuş Hasan Kavuz'un Çarşamba İlçesi Paşayazı Köyü'nde yarın toprağa verileceği ifade edildi.