Gazete Vatan Logo

El Bab şehidinin babası haykırdı: Dünya duysun…

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özcan memleketi Eskişehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Mehmet Özcan, "Bir tane oğlum kaldı, dünya duysun bu oğlumu da şehit veriyorum” dedi.

El Bab şehidinin babası haykırdı: Dünya duysun…

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde babanın sözleri yürekleri dağlarken, acılı anne ise oğlunu son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı. Tunceli'de görev yaparken 5. Hudut Tugay Komutanlığı'nda geçici görevle katıldığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit düşen Özcan'ın şahadet haberi, dün, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci'nin makam şoförü olan baba Mehmet Özcan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde çalışan anne Melek Özcan'a iş yerlerinde verilmişti. Evli ve 2 çocuk babası olan şehidin al bayrağa naaşı ise bugün baba evinde helallik alınmasının ardından Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Piyade Uzman Çavuş Özcan'ın cenazesi, burada Cuma Namazı'na müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Günyüzü ilçesi Gümüşkonak Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi.

ŞEHİT BABASI: “BÜTÜN DÜNYA DUYSUN”

Şehidin babası Mehmet Özcan, cenaze namazı öncesi oğlu Ramazan Özcan'la birlikte oğlunun fotoğrafına ve al bayrağa sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra baba Özcan'ın, “Vatan, bayrak, millet için veriyorum. Kim varsa bu Türkiye'nin düşmanı herkes duysun. Bu vatan için bu oğlumu da veriyorum. Bir tane oğlum kaldı, dünya duysun bu oğlumu da şehit veriyorum” sözleri yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Anne asker selamıyla, kardeşler “ağabeyim” haykırışlarıyla uğurladı. Şehidin annesi Melek Özcan, asker selamıyla, kardeşleri Ramazan, Fatma ve Merve Özcan ise, Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan'ı gözyaşları içerisinde “ağabeyim” haykırışlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

SAMSUN’DA BÜYÜK ACI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın 93’üncü gününde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Erdal Bolat, memleketi Samsun’un Alaçam İlçesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Suriye’nin El Bab bölgesinde, Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat için memleketi Samsun'un Alaçam İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Durmuş ve Döne Bolat çiftinin 4 çocuğudan ikincisi ve bekar olan şehit Bolat için düzenlenen tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekletiridi. Törene Uluştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Şehidin babası Durmuş Bolat, metanetini korurken şehit annesi Döndü Bolat oğlu için gözyaşı döktü. En son 4 ay önce Kadıköy Mahallesi'ndeki baba evine gelen şehit Bolat için Cuma namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Ardından top arabasında ilçe merkezinde kortej eşliğinde taşındı. Şehit Bolat'ın cenazesi gözyaşları arasında Kadıköy Mahellesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.