Gazete Vatan Logo

El Bab'dan sonra orası da el değişitiyor!

Dünkü El Bab zaferinin ardından terör örgütü DEAŞ hızla çözülüyor. Haftalardır etrafı sarılan El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin ve Bizaa da saatler içinde alındı. Fırat Kalkanı Harekâtı'nda bugün ilçenin güneydoğusundaki en büyük kasabası Tadif'in ele geçirilmesi bekleniyor.

El Bab'dan sonra orası da el değişitiyor!

Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin dün El Bab kent merkezinde zafer kazandı. Terör örgütü DEAŞ kentten silindi.

24 Ağustos'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı başlayan sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı'nda haftalardır kuşatma altında tutulan Kabbasin ve Bizaa kasabaları da gece saatlerinde ele geçirildi.

El Bab'ın kuzeydoğusundaki Kabbasin kasabasından dar bir koridorla çıkış yolu bulunan terör örgütü mensupları, gece saatlerinde imha edildi.

Şiddetli çatışmalara sahne olan doğudaki Bizaa da terör örgütünden saatler içinde kurtarıldı.

Bugün ise El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te çatışmalar var. Teröristlerin sıkıştığı kasabanın düşmesi an meselesi.

İLK FOTOĞRAFLAR

Kabbasin ve Bizaa'dan ilk fotoğraflar da geldi. Kabbasin'deki kare gece çekilmiş, Bizzaa'da ise ÖSO güçlerinin kutlama yaptığı görülüyor.

El Bab kent merkezini dün kontrol eden ÖSO güçleri, toprağı öperek şükür secdesine varmıştı.

Anadolu Ajansı'nın dün gece servis ettiği El Bab fotoğraflarında ise çok sayıda sivilin tahliye edildiği görülüyor.

Haberin Devamı