Gazete Vatan Logo

Ekstrem sporlar revaçta

Sanat ve moda dünyasının birçok ünlü ismi formda kalmak için yüzme, tenis ve koşmak dışında ektrem sporlarla limitlerini zorluyor. Özge Ulusoy, Cansu Dere, Burcu Esmersoy, Ezgi Mola, Ceyda Ateş ve Eda Taşpınar haftanın hemen hemen her günü yaptıkları bu zorlu sporlar sayesinde fit kalarak dikkat çekiyor

Ekstrem sporlar revaçta

İpe tırmanmak tüm kas gruplarını çalıştırıyor

Yaz tatilinden paylaştığı fotoğraflarda bronz teni ve fit vücuduyla dikkat çeken Eda Taşpınar, haftanın dört gününü spora ayırıyor. Haftada iki gün pilates yapıp, iki günde spor salonuna giderek ağırlık çalışan Taşpınar ayrıca 50 dakika yürüyor, yarım saat koşuyor. Vakit buldukça yüzmeye çalışan Taşpınar beslenme konusunda ise kendisine hiçbir kısıtlama getirmiyor.

Baleden, aletli pilatese geçti

Uzun yıllar farklı pilates teknikleri uygulayan Özge Ulusoy son dönemde aletli pilatese ağırlık verdi. Haftada iki gün özel antrenör eşliğinde yaptığı pilatese bale geçmişinden dolayı çabuk uyum sağlayan Ulusoy spor salonuna gitmekten çok sıkılıyor. Ulusoy formunu korumak için akşam saat 19.00'dan sonra yemek yemiyor. Gün içinde ise ara öğünlerle birlikte günde beş öğün beslenerek 2-2,5 litreye yakın su içiyor.

Pole danstan vazgeçmiyor

Didem Soydan formunu korumak için pole dansını tercih edenlerden. 2010 yılından beri bu dansla ilgilenen ve genetik olarak şanslı olduğunu da her fırsatta belirten model, tuzu ve şekeri hayatından tamamen çıkarmış durumda.

Haberin Devamı

Serkan Yavuz

Dünya kick boks şampiyonu

Hızlı sonuç için kick boks biçilmiş kaftan

Bugüne kadar Şebnem Bozoklu, Mustafa Ceceli, Hande Kazanova, Yaşar ve daha birçok ünlü ismi çalıştırarak forma sokan Serkan Avşar son dönemde kick boks, boks ve crossfit’in tercih edildiğini söylüyor. Bu sporlarla bir ayda 10 kiloya kadar verildiğini anlatan Avşar, "Sporda hızlı ve etkili sonuç için stabil antremanlar dışında kick boks, boks, thai box ve crossfit en verimli sporlar. Şebnem Bozoklu'yla bir ay boyunca kick boks çalıştık ve bir ayda tam 15 kilo verdi" diyor.

Kadir Tataş

Personal Trainer

Vücut geliştirme modası artık geçti

Caner Cindoruk, Halil Ergün, Cemre Burcu Tosun ve Merve Akaydın'la çalışan Kadir Tataş beraber çalıştığı kişilere kan grubuna göre düzenlenen bir diyet veriyor. Tataş, "Kan grubuna göre beslenmek çok önemli. Aksi takdirde forma girmek ve kilo vermek uzun sürebiliyor. Artık herkes, özellikle oyunculur acil forma girmek için aletli fitness yerine vücut ağırlığıyla yapılan antrenmanlara yöneldi. Vücut geliştirme sporunun modası geçti.’’

Haberin Devamı

Erkan Keleş

Kick boks personal trainer

Bedeni her zaman şaşırtmak lazım

Çalıştığı kişilere planladığı asimetrik performans antremanlarıyla hızlı şekilde sonuç alan Erkan Keleş tek başına kick boks veya başka bir spor dalının yararlı olmayacağını belirtiyor. Kişinin vücut yapısına göre beslenme listesi oluşturan Keleş "Antrenmanlara kuvvet ve performans antrenmanlarıyla vücudu şaşırtmak lazım” diyor. Keleş, Ceyda Düvenci, Burçin Terzioğlu, Emel Yıldırım ve Sermiyan Midyat'la çalışarak form tutmalarına yardımcı oluyor.

Sırları kick boks

Cansu Dere ve Selma Ergeç ünlüler arasında hızla yayılan kick boks modasına uydu ve bir süredir özel eğitmen eşliğinde çalışmaya başladı. Zannedildiği gibi zamanının büyük bölümünü spor salonlarında geçirmediğini söyleyen Dere "Spor salonunda boş boş koşmak benim için mümkün olmayan bir şey” şeklinde açıklama yapmıştı. Dere'nin bir diğer sırrı ise pilates. Diyetin bağışıklık sistemini zayıflattığına inanan model ve oyuncu, onun yerine sağlıklı ve düzenli beslenmekten yana.

Haberin Devamı

Ezgi koşarak 12 kilo verdi

Ezgi Mola, fazla kilolarından, uyguladığı sıkı diyet ve egzersiz programıyla kurtuldu. Altı ayda 12 kilo veren oyuncu, hamur işi ve tatlıları hayatından tamamen çıkardı. Günde iki litre su içen Mola, düzenli yürüyüş, fitness ve pilatesle fit bir görüntüye kavuşmayı başardı.

Pilates topu en iyi dostu

Oyuncu Ceyda Ateş formunu pilates, yüzme, yürüyüş, ve ata binerek koruyor. Gün için bol bol su tüketen oyuncu devamlı ödem çayı içiyor, sebzeyle besleniyor ve salatasız öğün geçirmiyor. Ekmek ise neredeyse hiç yemeyen oyuncunun kendine çok dikkat ettiği biliniyor.

Demir yumruk Burcu

Burcu Esmersoy da kick boks yaparak formunu koruyanlardan. Sunucu aynı zamanda her gün yarım saat tempolu yürüyüş yapıyor. Esmersoy hayatından süt ve süt ürünleriyle beraber beyaz un ile şekerle yapılmış tüm yiyecekleri çıkarmış durumda.

Haberin Devamı