Gazete Vatan Logo

Ekspertiz avantajı

VW Kasko’da 1.000 liralık hasarda ekspertiz istenmiyor

DOĞUŞ Otomotiv-Volkswagen, Allianz işbirliği ile 2000 model ve üstü araçlar için geniş kapsamlı bir kasko hizmetini devreye aldı. Volkswagen yetkili satıcıları ve tüm Allianz acenteleri tarafından sunulacak olan ‘Volkswagen Kasko’ ile poliçe sahipleri, sunulan birçok avantajdan yararlanırken, hasar onarımını yetkili servislerden aldığı için aracının 2. el değerini de koruyabilecek.

Aracın trafiğe ilk çıkış tarihinden itibaren 1 yıllık süre içerisinde meydana gelebilecek ve aracın tamir kabul edemeyecek ölçüde zarar görmesi veya çalınması durumlarında, poliçe sahibine 0 km araç veya aracının peşin anahtar teslim bedeli ile ödeme yapılıyor. Uygulama çerçevesinde, ‘Volkswagen Kasko’ anlaşması olan Volkswagen servislerinde hasarın tamamı ödeniyor. Poliçe kapsamında, onarımı Volkswagen yetkili servislerinde gerçekleştirilecek 1.000 TL’ye kadar olan hasarlarda ekspertiz gerekmediğinden, hızlı bir şekilde onarım hizmeti sunulabiliyor. Ayrıca ‘Volkswagen Kasko’ sahiplerine Volkswagen yetkili servislerinde öncelikli hizmet veriliyor.

Kasko poliçesinin geçerlilik süresi boyunca aracın kaporta, boya, deri, vinil, kumaş, plastik aksamlarında oluşabilecek; poliçe ekinde belirtilen ölçü ve adet limitleri dahilindeki onarımlar yetkili servis tarafından hasarsızlık indirimini etkilemeden yapılıyor. Ayrıca ‘Volkswagen Kasko’ cam kırılmalarında da bir defaya mahsus olmak üzere, orijinal parça kullanılarak ve hasarsızlık indirimi bozulmaksızın değişim imkanı tanınıyor. Uygulamada ayrıca, bir sonraki yıl yenilemede hasarsızlık indirimi de sunuluyor. Araç trafikte seyredemez derecede hasar görmesi ve hasarın, Volkswagen servisine teslimini takip eden 24 saat içerisinde giderilememesi durumunda, müşteriye ikame aracın verildiği poliçe kapsamında, araç anahtarının kaybı durumunda da 1.000.TL’ye kadar olan anahtarların ücretsiz olarak yenilemesi yapılıyor.

Üstü açık Fiat 500 dizel motora kavuştu

FİAT’IN küçük sınıftaki modeli 500’ün cabrio karoserli versiyonunun iki benzinli motor seçeneğiyle Türkiye’de satışa sunulmasının ardından yeni nesil 95 beygirlik Multijet turbo dizel motoru da satışa sunuldu. Araç, Pop ve Lounge adı verilen 2 donanım seçeneği ve 3 farklı renkte tercih edilebiliyor.

Otomobilde yer alan 16 supaplı ve 200 Nm tork üreten dizel motor, Fiat 500C’yi 180 km/s’lik son hıza taşırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 10.7 saniyede tamamlıyor. Araç, 100 km’de ortalama 3.9 litre yakıt harcıyor.

Fiat 500 CC dizelin Pop donanım seviyesinde ABS, sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı, aktif gergili ön emniyet kemerleri, krom kapı kolları, elektrikli ve buğu çözücülü gövde rengi dış dikiz aynaları, yükseklik ayarlı ön ve arka kafalıklar, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, “Follow me home” farlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön camlar, manuel klima, yol bilgisayarı, MP3 ve CD çalarlı müzik sistemi ve 50/50 katlanabilir arka koltuklar standart olarak sunuluyor.

Lounge donanım paketinde ise Pop’un seviyesine ek olarak 15 inç alaşım jantlar, krom egzoz, yan cam altı krom çıtalar, ön ve arka tampon üzeri krom barlar, sis farları, park sensörü, Blue&Me ses sistemi, MP3 ve CD çalarlı müzik sistemi, otomatik klima, yükseklik ayarlı deri direksiyon simidi, deri vites topuzu, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu standart olarak yer alıyor. Aracın fiyatı 42 bin liradan başlıyor.

Haberin Devamı