Gazete Vatan Logo
Magazin Ekranın asi çocuğu PİYANO BAŞINDA

Ekranın asi çocuğu PİYANO BAŞINDA

Bugün Harbiye Açıkhava’da Caz Festivali kapsamında ünlü Dr House yani oyuncu, müzisyen, yazar Hugh Laurie’nin blues ezgilerini dinleyeceğiz. Sahnedeki Laurie inanılmaz bir müzikle sizi büyüleyecek.

- Hugh Laurie, 11 Haziran 1959’da Oxford, İngiltere’de dünyaya geldi. Babası William George Ranald Mundellin 1948 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı bir altın madalyası var.

- Cambridge Üniversitesi’ne gitti. Burada antropoloji ve arkeoloji dallarında eğitim gördü ve okulu onur derecesiyle bitirdi. Lise ve üniversite yıllarında kürek sporuyla uğraştı. 1977’de yapılan ulusal gençler kürek şampiyonasını kazandı.

- “Cambridge Footlights” adlı komedi topluluğuna katıldı. Burada Emma Thompson’la tanıştı ve kısa süreli bir ilişki yaşadı.

- Peter’s Friends ilk rol aldığı film oldu.

- 1996’da Laurie’nin ilk romanı “The Gun Seller” piyasaya çıktı ve en çok satanlar listelerinde en üst sıralara kadar çıktı. Bu başarının ardından senaryo ile ikinci kitabını yazmaya karar verdi.

Dünya tarihinde en çok izlenen erkek oyuncu

Haberin Devamı

- Kariyeri boyunca İngiltere’de ünlü bir isim olmasına rağmen Amerikan seyircisi tarafından tanınmayan Laurie, House adlı dizideki rolüyle bir anda Amerika’nın en çok ilgi gören oyuncularından biri oldu. 2004’te yayınlanmaya başlayan dizide “Gregory House” isimli huysuz ve dahi bir doktoru canlandıran oyuncu, Temmuz 2005’te bu rolle Emmy Ödülleri’ne aday oldu. 2006’da ise Altın Küre’nin sahibi oldu.

- Laurie, 1989 yılında bir tiyatro işletmecisi olan Jo Green’le evlendi. 1988’de Charlie, 1990’da Bill adlı oğulları ve 1992’de Rebecca adlı bir kızları dünyaya geldi.

- Steve McQueen ve Clint Eastwood’un oyunculuğunu çok beğeniyor.

- House’un seçmelerinde kullandığı mükemmel Amerikan aksanı, onun rolü alabilmesindeki en önemli etkenlerden biri olmuş.

- 2011 yılı GQ dergisi müzik alanında yılın adamı seçti. Ödül takdimini de en yakın arkadaşı Stephen Fry yaptı.

- Dünya televizyonlarının en çok izlenen erkeği dalında Guinness rekorlar kitabına girdi. Daha önce Kara Şimşek dizisiyle ünlenen David Hasselhoff’un sahip olduğu rekoru 66 ülkede 81.8 milyon kişi tarafından izlenerek yerle bir etti...

Haberin Devamı

- 1.89 metre boyunda ve Londra’da yaşıyor.

Krikette de ünlü olmak istedi

- 2007’de, tiyatroya verdiği hizmetlerden ötürü Kraliçe Elizabeth tarafından İngiliz Krallığı Onur Listesi’ne alındı.

- Die Zeit’a verdiği bir röportajda “Oyunculuğun benim için çok büyük bir hayal olup olmadığından çok emin değilim. Açıkçası İngiltere Milli Takımı’nda ünlü bir kriket oyuncusu olmayı galiba daha çok isterdim” dedi.

- Stresli olmamak, biraz rahatlamak için, “Hem albüm kaydı için girdiğimiz stüdyoda, hem de dizinin çekimlerinden önce gizli kahramanım hep viski oldu” diyor.

- Uzun süre şiddetli depresyon yaşadı.Kimi zaman da hâlâ bir psikoterapistten yardım almayı sürdürüyor.

- Hugh Laurie, tam bir motosiklet tutkunu.Bir Londra’da, diğeri Los Angeles’ta iki motosikleti var.

”Blues beni hep mutlu etti”

Hugh Laurie ‘Let Them Talk’ albümünün kitapçığında, söylediği şarkıların onun için ne ifade ettiğini anlatır. Bu hikayeleri, eserlerin asıl sahiplerinin fotoğrafları süslüyor. Laurie, ayrıca giriş bölümünde hayatındaki müzikle ilgili tüm önemli notları da düşmeyi unutmamış. “Piyano derslerine 6 yaşındayken Mrs. Hare ile başladım. Aslında iyi bir kadındı ama çocukluk anılarımda bana zorla do-re-mi öğreten biri olarak kalmış. O dönemden Swane River parçasını hâlâ unutamam. Bir gün radyoda duyduğum Willie Dixon’ın ‘I Can’t Quit You Baby’ parçası tüm hayatımı değiştirdi. O günden sonra blues, beni güldürmeye ve dans ettirmeye başladı.”

Haberin Devamı