Gazete Vatan Logo

Ekranda yıldız savaşları

Bütçelerin giderek arttığı yeni sezonun yıldız oyuncuları tek tek sahneye çıkmaya başladı. Bu iddialı isimlerden hangilerinin dizileri ayakta kalacak? Hangileri ekrana veda edecek? Herkesin merak ettiği konu bu

Ekranda yıldız savaşları

Her akşama bir kanalda iki dizinin düştüğü sezonlar geride kaldı. Artık geceye düşen yerli dizi sayısı bir. Yakın zamanlarda ana kanallarda ekrana gelen dizi sayılarının 100’e yaklaştığını hatırlıyoruz. Şu an ise bu sayı 45 civarında. 2016-2017 sezonunda yerli dizi mücadelesi Kanal D, Star TV, Fox TV, atv, Show TV ve TRT arasında yaşanacak. Kanal D, Star, atv, Fox arasındaki zaten kapışma yıllardır devam ediyor. Son yıllarda art arda yaşadığı patron (Çukurova, TMSF, Ciner) değişikliği ve yöneticilerin ardından Show TV’de artık taşlar yerine oturdu. Bu yıl programlarından dizilere kadar son sürat girdi reytinglere. TRT ise kesenin ağzını çoktandır açtı. Diriliş Ertuğrul ile son iki sezondur Çarşamba akşamları rakiplerine fark atıyor.

Peki bu sezonun yeni yıldızları kimler? Hangilerinin dizisi gider? Hangilerinin dizisi yarıştan koar? Bu sezon da tutturamazsa hangi iddialı oyuncuları sıkıntılı günler bekliyor? Öne çıkan dizi ve isimleri tek tek inceleyelim.

Vatanım Sensin (Kanal D)

Halit Ergenç-Bergüzar Korel

Haberin Devamı

Yüksek prodüksiyonlu bir dönem dizisi. Bölüm başı konuşulan rakam 1.5 milyona yakın. Başrollerdeki Halit Ergenç ve Bergüzar Korel, 11 yıl aradan sonra yani setinde aşkları filizlenen ‘Binbir Gece’den sonra ilk kez aynı dizide. ‘Eş durumundan ekranda inandırıcılıkları dezavantaj’ eleştirileri var. Ergenç-Korel ise ‘biz bu ezberi bozarız’ iddiasında. Bir diğer handikap beklentinin yüksek olması. Tam da aynı sebepten Meryem Uzerli’li Gecenin Kraliçesi’nin başına gelenler henüz hafızalardan silinmedi. Balkan Harbi ve İzmir’in işgal dönemiyle başlayan hikayede, Cevdet Yüzbaşı’nın tutkuyla aşık olduğu karısı Azize’yi izleyeceğiz. ‘Vatan mı ailen mi?’ sorusunu sorgulayacak dizi, Ahmet Ümit’in ‘Elveda Güzel Vatanım’ romanını anımsatıyor. Yönetmenlerinin Yağmur-Durul Taylan, yapımcının O3 Medya olması artıları. Onur Saylak’ı da dizinin artı hanesine yazalım.

Cesur ve Güzel (STAR)

Kıvanç Tatlıtuğ-Tuba Büyüküstün

Dizinin başrol oyuncuları Büyüküstün ve Tatlıtuğ’un ünü Türkiye sınırlarını aştı; ikisi de Ortadoğu’da, büyük hayran kitlesine sahip. Senaristi de Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu gibi dizileri yazan Ece Yönenç. Yapım şirketi Ay Yapım. Bütçesi bölüm başı 1 milyona yaklaşan dizinin handikabı sezonu kaçırması. Kasım’da ekrana gelmesi bekleniyor. Diğer eksisi de beklentinin yüksek olması. İki yıldız bir araya gelince bu kaçınılmaz oluyor. Kurt Seyit ve Şura’da beklenen reytingi getiremeyen Tatlıtuğ, bu dizide de aynı sonu yaşarsa onu sıkıntılı günler bekliyor olacak.

Haberin Devamı

SEKTÖRDEN KISA KISA

- Meryem Uzerli’yi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da bekledik ama gelmedi. Yapım şirketi Endemol’ün kendisine bir senaryo yazdığı, Uzerli’nin ‘son kozu’ olduğu için çok titiz davrandığı konuşuluyor.

- Emrah, 7 yıl aradan sonra atv’de ekrana dönüyor. Atv’yle en az 2 yıl sözleşme imzaladı. Rol arkadaşı Burcu Kıratlı.

- Geçen sene Kanal D’de yayınlanan Kurtlar Vadisi’ni hala yeni adresi belli değil.

- Ece Uslu, sezonun ikinci yarısında Endemol’ün dizisiyle ekranda olacak.

- ‘Dizi süreleri kısalmazsa ben yokum’ diyen Kenan İmirzalıoğlu'nun Sinem Kobal'la birlikte aynı dizide rol oynamak istediği konuşuluyor.

Haberin Devamı

İçerde (SHOW TV)

Çağatay Ulusoy-Bensu Soral

Yarın akşam dördüncü bölümüyle ekrana gelecek dizi, 2’nci haftasında pazartesinin birincisiydi. Avantajlarından ilki Çağatay Ulusoy’un kendini geliştirip, ekrana dönmesi. Çetin Tekindor gibi bir ismin kastta yer alması. Aras Bulut İynemli de bu diziyle oyunculuğunu bir kez daha ispatlayacak. Bensu Soral, güzelliğiyle dizide ışıl ışıl parlıyor. ‘Türkiye’nin geçirdiği zor günlerde böyle çetrefilli bir işe izleyici fokuslanır mı?’ diye soru işaretleri vardı. ‘Seyirci bulmaca çözmeyi sevmiyor’ tezini şimdilik çürüttü yeni polisiyemiz. Hala ana kanallardan umudunu kesmeyen Ezel’in izleyicisinin de katkılarıyla İçerde bu sezon alır başını gider.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (atv)

Oktay Kaynarca-Sanem Çelik

Geçen senenin en başarılı yapımı. Bunda Kurtlar Vadisi’nin mimarları Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’in senaryoyu yazmasının katkısı büyük. Oktay Kaynarca rolünün hakkını verdi. Kadroya Kara Melek’le tanınan Sanem Çelik katılıyor. Bir diğer kadın oyuncu Deniz Çakır’ın hala dizide olmasıyla belli ki dizide iki kadının rekabetini izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem (FOX)

Nurgül Yeşilçay-Metin Akdülger

2011’de Show’da yolculuğuna başlayan dizi, Star’dan sonra bu sezon Fox’da izleyiciyle buluşuyor. Geçen sezon Beren Saat’in diziye geç girmesinin de etkisiyle beklenen reytingi getiremedi. Bu sezon Kösem Sultan rolünde Nurgül Yeşilçay var. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in en büyük artısı ‘en iyi yaptığı işi bu sezonda yapmaya devam edecek’ olan yapımcısı Timur Savcı. Dizide büyük görev düşecek bir diğer isim 4. Murad’ı canlandıracak olan Metin Akdülger. İzleyicinin hafızasından hala Cihan Ünal’ın canlandırdığı VI. Murad silinmiş değil. Akdülger’in seyirciyi role ikna etmesi kolay olmayacak. Dizinin bütçesi 1.5 milyona yaklaştı.