Gazete Vatan Logo

Ekranda izleyiciye negatif elektrik verenler

Televizyonlarda gördüğümüz herkesi sevdiğimiz için izlemiyoruz. Bazı isimler var ki onların en büyük farkı; ekranlardan bize yansıttıkları negatif enerjileri. Çoğunu yıllardır izliyoruz, bazılarını ise birkaç aydır tanıyoruz. En büyük ortak noktaları; seyircilerde bıraktıkları onarılması imkânsız olumsuz izlenim...

Ekranda izleyiciye negatif elektrik verenler

Hülya Avşar

Bel altı sorularla gündemde

Ekranlar söz konusu olunca, Hülya Avşar’ın hiç ayarı yok! İki yıl önce iki yarışmada birden jüri üyesiydi ve magazin programlarında adı gündemden hiç düşmüyordu. Şimdilerde sadece kendi adını taşıyan şovuyla haftada bir gece ekranlarda yer alıyor. Siyah giymenin zorunlu olduğu programda sık sık bel altı sorulara başvuruyor ve sohbet ettiği kişileri genellikle aşk/seks içerikli sorularıyla köşeye sıkıştırarak ilgi çekmeye çalışıyor.

Okan Bayülgen

Güç bende artık!

Onu ekranların asi çocuğu olarak ilk tanıdığımızda ne hesap vereceği kimse vardı, ne de sözünü sakınacak bir konumu. Fütursuzca sergilediği agresif tavırları, hiçbir şeye sahip olmadığı dönemlerde seyircilere sıcak ve samimi gelirken, medyada güç ve söz sahibi olduğu bugünlerde aynı tavırlar birçok kişinin gözüne batıyor ve itici geliyor.

Nurgül Yeşilçay

Sinema onu çağırıyor

“İkinci Bahar”da tanımıştık onu. Sonra “Asmalı Konak” günleri geldi, herkesin gözdesi olmayı başardı. Ama hâlâ üzerine oturan, oyunculuğunu parlatacak, hafızalara kazınmayı hak eden bir proje bekliyor. Bu bekleyiş onu o kadar mutsuz etmişe benziyor ki, canlandırdığı karakterlerin de kendisi gibi ne yüzü gülüyor, ne de etrafa neşe saçıyorlar. Belki de en hayırlısı yoluna sinema ile devam etmesidir, kim bilir?

Haberin Devamı

İbrahim Sadri

Şiir niyetine haberler

Onu hülyalı hülyalı okuduğu şiirlerle tanımıştık. Sonra bir baktık, ATV’nin sabah haberlerini sunuyor. “Ben şunu yaparken” diye başlayıp “sen de bunu yapıyordun” minvalinde ilerleyen şiirler dinlemeye alışkın olanlar için şaşırtıcı bir mecraydı haber bültenleri. Hele ki tekdüze seslendiriliyorsa...

Sema Çelebi

Her ota ıstakoz

Sema Çelebi, 10 yıldır ekranlarda. Amerika’dan ithal ettiği ıstakozlarla sosyete dünyasında sakin sakin yaşarken birdenbire televizyon kameralarıyla tanışan Çelebi’yi tutabilene aşk olsun! Yemek yarışmalarında yarıştı, “Ben Buradan Atlarım” diyerek tramplene çıktı, “Buzda Dans” eden Tuğba Ekinci ile atıştı. Yetmedi; ünlüler dünyasında kim tarz, kim değil karar verdi, magazin programlarında her konuda bir fikri olduğunu cümle âleme ispatladı.

Haberin Devamı

Aygün Aydın:

Bu atarlı tarz benim

Show TV’nin “Bu Tarz Benim”inde bu sezon kızlar sadece tarzlarıyla değil, negatif tavırlarıyla da birbirleriyle yarışıyor. 20 yaşındaki Aygün’ün atarlı cümleleri ve giderli hareketlerinden ise sadece yarışmacı arkadaşları değil jüri üyeleri de nasibini alıyor. Cemil İpekçi dâhil jüri üyelerinin tamamı onun küstah cevaplarından yaka silkmiş durumda. “Melek yüzlü şeytan” Aygün’le başa çıkabilen tek isim Bülent Ersoy oluyor.

Ayça Hanım

Yürü ense tıraşı...

İzdivaç programlarının gediklilerinden olan Ayça Hanım, uzun süre “Su Gibi”de taliplerini bekledi, beklediği gelmeyince Esra Erol’a transfer oldu. Son talibini “ense tıraşını beğenmediği” için reddetmişti.

İkbal Gürpınar

Pazarlama uzmanı

Sözümüz yeni büründüğü kıyafetler konusunda giriştiği “marketing” taktiklerine. Bir yanda tasarladığı giysileri, diğer yandan “anti-aging” kremleri ile evlerimize saatlerce konuk olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Abidin Özşahin

Eli sopalı ex-popstar

Memleketin tescilli ilk “Popstar”ıydı. Uzun süre sessizliğe gömüldü. Sonunda TV8’in Ütopya’sına katıldı. Bugünlerde elindeki sopayla oraya buraya vurarak adını unutanlara kendini yeniden hatırlatıyor.

Tuğba Ekinci

En iyi savunma

“Buzda Dans” yarışmalarında kaymaktan, canlı şarkı söylemeye kadar beceremediği ne varsa, kendisine laf söyleyenlere kendini savunmak yerine karşısındakine saydırmaya bir başlıyor, pir başlıyor.

Ebru Gediz

Benim adım siyah

Yıllar önce dekoltesi bol giysilerle magazin dergilerinin kapaklarında yer aldığını hatırlayan pek kalmadı. Son birkaç yıldır Beyaz TV ekranlarında üzerinden “edep elbisesi”ni hiç çıkarmıyor. Gediz, “Rabbim ol dedi, oldu” cümlesini de hanidir dilinden düşürmüyor.

Canan Karatay

“Hepiniz obez olacaksınız!”

Kendi adını verdiği diyetiyle hafızalara kazınan Profesör doktorumuz, gün geçmiyor ki bir TV programına katılmasın ve ne kadar yanlış beslendiğimiz gerçeğini azarlaya azarlaya kafalarımıza çakmasın. Onun gözünde hepimiz obez adayıyız ve sonumuz hiç de hayra alamet değil.

Haberin Devamı

Duygu Çetinkaya

Sivriyim, sivrisin...

Survivor’da hayat sayesinde zehir oldu. Ardından magazin programlarında yorumcu olarak yer buldu. Sivri tavırlarını istediği gibi sergileyemeyen Duygu, bu eksiğini döneceği Survivor adasında gidereceğe benziyor.

Ebru Baki

Oflaya puflaya sunuyor

CNN Türk’te Parametre’yi sunuyor. Sorduğu soruların cevabını almayı neredeyse unutuyor. Canlı yayında oflayıp pufluyor, durup dururken gülüyor... Diksiyonu ve kelimeleri telaffuzu çileden çıkarıyor.

Nevşin Mengü

Atarlı haber bülteni

Sadece diliyle değil elleriyle de konuşan haber spikeri. Elindeki haberi sunmaktan ziyade adeta onunla savaşıyor. Günümüzün yükselen trendi “atarlanma”nın haber kuşağına yansımış versiyonu.

Murat Murathanoğlu

Hakem takıntılı

Kendisine bağıra bağıra şarkı söyleyen şarkıcıları örnek aldığı düşünülen spiker. Yıllardır ekranlara aktardığı avaz avaz maç aktarmayı sürdürüyor. En büyük takıntısı hakemler.