Gazete Vatan Logo

EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı! 2021 EKPSS tercihleri nasıl yapılır? Atama kura tercihleri Bakan Selçuk tarafından duyuruldu!

2021 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak ayında hem engellilerin hem devlet korumasından yararlanmış gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını belirterek, “EKPSS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Adaylar tercih işlemlerini; 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak 2021 günü, saat 23.59'a kadar yapabilecek.” ifadelerini kullandı. EKPSS tercihleri, internet üzerinden tamamlanacak. Toplam 2140 kişilik kadroya yapılacak olan atamalarda EKPSS tercih kılavuz bilgileri dikkate alınacak. İşte, EKPSS tercih kılavuzu detayları…

EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı! 2021 EKPSS tercihleri nasıl yapılır? Atama kura tercihleri Bakan Selçuk tarafından duyuruldu!

EKPSS tercih işlemleri ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan açıklama geldi. EKPSS puanına sahip olan ve kura ile atama sistemine dahil olacak kişiler merakla, merakla 2021 EKPSS tercihleri ne zaman başlayaca, EKPSS tercihleri ne zaman 2021 sorularını soruyordu. Beklenen açıklama geldi, EKPSS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, 13-19 Ocak tarihlerinde EKPSS tercihleri için işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Engellilerin tercih işlemleri başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak ayında hem engellilerin hem devlet korumasından yararlanmış gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını açıkladı.

Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Adaylar tercih işlemlerini; 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak 2021 günü, saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Bakan Selçuk, adayların, Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için, öğrenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS'ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerektiğini hatırlattı.

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin internet adresinde (www.osym.gov.tr) yayımlanacak olan "Tercih Kılavuzu"na göre gerçekleştirebilecek.

"Devlet Korumasından Yararlanmış 1.093 Gencimizi Kamuda İstihdam Ediyoruz"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, devlet korumasından yararlanmış 1.093 genç için de tercih işlemlerinin 19 Ocak 2021 saat 23:59'a uzatıldığını açıkladı. Selçuk, "Gençlerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde tercih işlemlerinin 19 Ocak 2021 Salı gününe kadar uzatıldığını kaydetti.

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Bakanlığın internet sitesinde (https://www.ailevecalisma.gov.tr ) yayınlandığını belirten Selçuk, tercihlerin www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabildiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

EKPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ