Gazete Vatan Logo

Ekonomistlere kızdı

Büyüme rakamlarını evirip çevirip aleyhimize kullanıyorlar eline diline dursun, insaf...

BaŞbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyüme rakamlarını evire çevire hükümet aleyhtarı bir kampanyanın malzemesi yapmak için çok yoğun gayret ve çaba sarf edildiğini belirterek, “Başını kuma gömen karanlıktan başka hiçbir şey görmez, göremez. İşte bunlar başlarını kuma gömmüşler, halen karanlık zannediyorlar” dedi.

Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 31 Mart’ta 2009’un dördüncü çeyrek büyüme rakamlarının açıklandığını anımsattı. Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2009’un son çeyreğinde yüzde 6 oranında büyüme kaydettiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Şimdi birkaç gündür yorumlara bakıyorsunuz, son derece zorlama bir tavırla, kasıtlı bir şekilde yeniden bir karamsarlık pompalama kampanyasının başlatıldığını görüyoruz. 3 gündür büyüme rakamlarını evire çevire hükümet aleyhtarı bir kampanyanın malzemesi yapmak için çok yoğun gayret ve çaba olduğunu görüyoruz. Bu nasıl bir kindir, nefrettir? Bu kendi ülkesine karşı nasıl bir husumet hissidir? ’Türkiye filan ülkeden bile daha kötü’ diye manşet atıyorlar. Hangi ülke bu? Yunanistan. Eline diline dursun. İnsaf, olanları görmüyor musunuz? O ülkenin sorunu büyüme değil, o ülkenin sorunu artan bütçe açığı, artan kamu borçları. Açık söylüyorum, bu sapla samanı birbirine karıştırmak, elmayla armudu birlikte toplamaktır. Art niyetin, kötümserliğin, kin ve husumetin, ön yargıların etkisiyle ekonominin temel ilkelerini, güneş gibi parlayan gerçekleri bile inkar edecek noktaya geliyorlar.”

Erdoğan, OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin Kore ile birlikte 2009 son çeyrekte en hızlı büyüyen ülkeler olduğunu da anımsattı. Kamu net borç stokunun gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 66’lardan yüzde 32.5’lere çekildiğine de işaret eden Başbakan Erdoğan, ihracatta sevindirici rakamlar geldiğini, sanayide kapasite kullanım oranlarının Avrupa ortalamasının üzerinde arttığını ve farklı kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu artırdığına dikkat çekti.

Haberin Devamı