Gazete Vatan Logo

Ekonominin önü açık

Türk-Singapur İş Forumu Toplantısı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türk ekonomisinin önünün açık olduğunu söyledi. “İkinci çeyrekte yüzde 7 veya üzeri büyüme bekliyoruz. Yıllık yüzde 5-6 büyüme potansiyeli var” dedi

Ekonominin önü açık

Başbakan Binali Yıldırım, Singapur’da düzenlenen Türk-Singapur İş Forumu Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu. Türk ekonomisinin önünün açık olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “İlk çeyrekte gerçekleşen yüzde beşlik büyüme sonrasında, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7 veya üzerinde büyüme bekliyoruz. Bundan sonraki on yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak. Yıllık yüzde 5-6 büyüme potansiyelimiz var” dedi.

Suriye ve Irak’ın imar edilmesi için önlerinde büyük imkanlar olduğunu ve bu faaliyetleri Türkiye ile Singapur’un ortak gerçekleştirebileceğini de dile getiren Yıldırım şunları söyledi: “Singapur güçlü finans kaynaklarına sahip. Tecrübe de var. Türk müteahhitleri dünyada yüklendikleri işler bakımından Çin’den sonra geliyor. Tecrübe, finansal imkanlarla bir araya gelince çok güzel işler başarılabilir.”

Tek aday ülkeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye ile son dönemde siyasi gerilim yaşayan Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel’in geçen hafta yaptığı “Türkiye ile Gümrük Birliği’ni genişletmeyeceğiz” açıklamasını da değerlendirdi. Yıldırım, “AB ile Gümrük Birliği içinde olan tek aday ülkeyiz. Bu sayede ticaretimiz yıllık 146 milyar dolar seviyesinde. Gümrük Birliği’ni güncelleyerek ticaretimizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ve bunun başarılabileceğini düşünüyoruz” dedi. Yıldırım, konuşmasında ayrıca Türk ekonomisini ileriye taşımak için bir takım reformlar yapacaklarını da dile getirirerek, “Önümüzdeki bir yıl içerisinde kamu maliyesini güçlendirmek, vergiyi tabana yaymak ve vergi mevzuatında ciddi değişiklik için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Terlemeye gelmedik

Yıldırım, Singapur’a iş yapmaya geldiklerini belirterek “10 saat uçarak buraya herhalde terlemek için gelmedik, iş yapmak için geldik. İş yapmak için terlemek lazım. Gerçi Singapur’da iş yapmadan da terliyorsunuz. Bir soğuğa gidip donuyorsunuz çıkıp terliyorsunuz tekrar donuyorsunuz, böyle bir hayatınız var. Singapur ile Türkiye arasında aslında çok büyük fırsatlar var. Mersin Limanı diğer bir takım projeler var. Bunlar daha başlangıç” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı