Gazete Vatan Logo

Ekonomik terimlerin şifresi çözülüyor

Ekonomide neler oluyor? Neyi anlamalı ve nasıl yorumlamalı? Finans ve ekonomi kitapları okuyarak bilgi sahibi olmanın zaman ve işgücü açısından hayli maliyetli olduğu bir gerçek. Yazılı, sesli ve görsel basında yer alan ekonomi haberlerini anlamak ve finansal süreçleri daha iyi yönetmek için özelikle şirketlerde önemli kararlar vermek zorunda olan yöneticilere yönelik Bilgi Kurdu tarafından e-öğrenme formatında hazırlanan ‘Ekonomik Verileri Anlama ve Yorumlama Eğitimi’, parayı kullanan herkese Makro Ekonominin ABC’sini anlatıyor.

Ekonomik politikalar ve ekonomik kararlar tüketiciden, üreticiye, ev sahibinden, kiracıya, yatırımcıdan, öğrenciye kadar parayı kullanan herkesi etkiliyor. Yazılı, sesli ve görsel basındaki ekonomi haberlerinde kullanılan makro ekonomik terimler ve istatistiki bilgiler çoğu zaman anlaşılmıyor ya da yanlış yorumlanıyor. Enflasyon nedir? TÜFE ve ÜFE neyi ifade eder? Cari açık nedir? Dövizin fiyatını hangi faktörler belirler? Birleşik faiz, yerel faiz nasıl hesaplanır? Gayri Safi Milli Hafıza ile Gayri Safi Yurt İçi Hasıla arasındaki fark nedir? Para piyasası ve sermaye piyasasının farkı nedir? İMKB’nin temel endeksleri nelerdir?

Herkesin bir ekonomi danışmanı olmadığı düşünülürse, bu terimlerin anlaşılması ve doğru yorumlanması son derece önemli. Özellikle iş dünyasının yakından takip etmesi gereken Türkiye ve Dünya ekonomisi bilgileri, yatırım yapan, karar alma pozisyonunda olan, finansal süreçleri yakından takip eden yöneticiler için veri setleri gibi.

Yöneticiler için kritik kararlar vermek risk taşıyor
Teknolojinin eğitimdeki yerinin vazgeçilmez olduğu göz önüne alındığında, zamandan ve eğitim maliyetlerinden tasarruf sağlayan e-öğrenme modeli, aynı anda binlerce kullanıcıya ulaşmayı sağlarken, bilgiyi tekrar etme ve güncelleme olanağı da sunuyor.

Konusunda uzman akademisyenler ve ekonomistler tarafından içeriği oluşturulan Ekonomik Verileri Anlama ve Yorumlama eğitimini tasarlayan Bilgi Kurdu Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Yücelgen,’ Makro ekonomik terimlerin ve istatistik bilgilerin yoğun olarak kullanıldığı ekonomi haberlerinin kolay anlaşılmasını sağlamak için geliştirdiğimiz eğitim, sınıf içi eğitimlerde verilmesi pek mümkün olmayan animasyon ve simülasyonları içeriyor. Ayrıca sınıf eğitimlerine oranla daha az maliyetle daha fazla kullanıcıya ulaşılıyor.

Eğitimimiz ekonomik terimlerin kolayca anlaşılmasını sağlayan açıklamalar, animasyonlar ve simülasyonlardan oluşuyor. Yöneticilere, finansal süreçleri daha doğru yönetebilmeleri için kimi zaman yabancı gelen pek çok kavramın nasıl yorumlanması gerektiği konusunda fikir veriliyor. Örneklerle dünya ve ülke ekonomisi üzerindeki değişimler, ekonomik verilerin birbirleriyle olan ilişkileri ve etkileşimleri de detaylı bir şekilde anlatılıyor. Devam eden ekonomik krizin hangi süreçlerden geçerek ortaya çıktığının da bir simülasyonunu da içeren eğitim bu konuda ihtiyaç duyulan bir açığı kapatacak’ diye konuştu.

Detaylı bilgi için: www.bilgikurdu.net veya @bilgikurdu.net

Haberin Devamı