Gazete Vatan Logo

Ekonomik paket 280 bin ilave istihdam yaratacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, EKK’da açıkladıkları önlemlerin dışında ilave 280 bin istihdamı destekleyeceklerini, bunun kaynağının da işsizlik ödeneğinin gelirleri olacağını söyledi

Ekonomik paket 280 bin ilave istihdam yaratacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, özel sektörde 800 binin üzerinde ilave istihdamı destekleyeceklerini belirterek, “En az 500 bin yeni istihdam oluşturması için katkı sağlıyoruz. 100 bin de toplum yararına çalışma katkısını hayata geçireceğiz. Ayrıca 280 bin kişilik bir proje daha var. Orada da yeni işe başlayan kadın, engelli gibi vatandaşlarımızın ilk kez işe girmeleri halinde devlet bunların ücretinin bir bölümünü ödüyor” dedi.

Bir televizyon programına katılan Canikli, EKK’da istihdama yönelik alınan tedbirleri anlatarak, 2017 ve daha sonraki bütçelerde, verimli olmayan, üretime ve yatırıma katkı sağlamayan bütün harcama kalemlerinde ciddi kesinti yapacaklarını söyledi. Canikli, “İstihdamla ilgili projemizin kaynağı işsizlik ödeneğinin gelirleri. Hepsinin kaynağı ayrıldı ve belirlendi. Mali disiplinden de zerre kadar taviz vermeden ilan ettiğimiz Orta Vadeli Programda belirlediğimiz GSYH’nın yüzde 1.9’u açığında kesinlikle üzerine çıkmadan bu modeli hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taşeron sona geldi

Nurettin Canikli, kamuda çalışan taşeron işçilere yönelik düzenlemeyle ilişkin de “Bu konuyla ilgili sözler verildi, bu sözler elbette yerine getirilecek. 720 bin kişilik taşeron saysının kamuyla ilişkilendirilmesi söz konusu. Bu çok önemli bir proje, iyi dizayn edilmesi gerekiyor. Politikaları bozmadan bunu halletmemiz gerekli. Bu konuda yoğun çalışıyoruz, artık sona gelindi diyebiliriz. Bunun için yasal düzenlemede yapılması gerekiyor. En kısa sürede bu meseleyi de çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Batık firmaya destek yok

Nurettin Canikli, sicili bozuk olan KOBİ’lerin EKK’da açıklanan desteklerden yararlanıp yararlanamayacağına ilişkin bir soru üzerine bu konuyla ilgili çalışmanın çok yakın zamanda gerçekleşeceğini bildirdi. Paketin, sicili bozuk olan KOBİ’leri de rahatlatacağını anlatan Canikli, “Kârlılığı olmayan, tamamen batmış ve finansman desteği sağlandığında da ayağa kalkması mümkün olmayan firmalara böyle bir destek verilmeyecek. Bu, ekonomi açısından bir kayıptır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonomi dimdik ayakta

BAŞBAKAN Yardımcısı Canikli, ekonomide dalgalanmaların her zaman görülebileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Rasyonel alt yapısı olmayan spekülatif saldırılar olabiliyor. Para kazanma amacıyla hareket eden gruplar tarafından yapılabiliyor. Ama bunun dışında siyasi beklentileri, amaçları, planları olanlar tarafından da yapılabiliyor. Ama güzel olan şu, bütün bunlara rağmen, ekonominin bütün unsurları dimdik ayakta.”