Gazete Vatan Logo

Ekonomide rekorları tekrar yoklayacağız

Ekonomide yeniden rekorların yoklanacağı bir döneme girildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik saldırılara karşı da dimdik ayakta olmaya devam edeceğini ifade etti

Ekonomide rekorları tekrar yoklayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, ölüm kusan silahlarına eyvallah etmeyen Türk milleti, ekonomik saldırı karşısında da dimdik duruş sergiledi” dedi. Erdoğan, Ciner Grubu tarafından gerçekleştirilen Sincan’da Kazan Soda Elektrik Üretim Tesisi açılış törenine katıldı. Erdoğan, tesisin hem madencilik hem kimya hem de elektrik üretim faaliyetlerini içinde barındırdığını belirterek, “Yatırım maliyeti

1.5 milyar dolar olan bu tesisin, 2 bin 200 kişiyi istihdam ederek yılda 600 milyon dolar ihracat yapacak olması gerçekten iftihar verici bir tablo. Tamamı yerli kaynaklarla çalışacak bu tesisten yapılacak ihracatın her kuruşu ülkemize net girdi olarak yazılacak” ifadesini kullandı.

Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek, şöyle devam etti:

“Bu darbe girişiminin hedeflerinden birisi de ekonomimizdi. Darbe başarılı olsa da olmasa da Türk ekonomisini yerle yeksan etmeye niyetli güçler hemen harekete geçtiler. Saldırının omurgasını her zamanki gibi döviz spekülasyonu oluşturuyordu. 15 Temmuz gecesi darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, ölüm kusan silahlarına eyvallah etmeyen Türk milleti, ekonomik saldırı karşısında da dimdik duruş sergiledi.”

Haberin Devamı

Kayıpları telafi ettik

“2017’nin ilk üç çeyreğinde yüzde 7.4’lük bir büyüme oranıyla adeta şaha kalktığımızı tüm dünyaya ilan ettik” diyen Erdoğan, yatırımlarda geçtiğimiz yılın ilk üç çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk bir artış yaşandığını, istihdamda yılın ilk 10 ayında 1.5 milyona yakın artış sağlandığını ihracatta rekor kırıldığını, turizmde 30 milyona yaklaşan turist ve 25 milyar dolara yaklaşan gelirle kayıpların telafi edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki dönemde rekorları yeniden yoklamaya başlayacaklarını kaydetti.