Gazete Vatan Logo

Ekonomide işler iyi gitti hediye paketleri büyüdü

Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Ekonomi iyi gittiğinde hediye alımı da artıyor” dedi. Çapçı

daha önce 25 bin sipariş veren şirket olduğunu, hediyelerde % 25 artış beklediklerini kaydetti.

Bu yılı 750 milyon TL ciroyla kapatmayı hedefleyen ve cirosunun yüzde 6’sını hediyeden elde eden Beymen’in Genel Müdürü Elif Çapçı, “Ekonomi iyi gittiği zaman hediye alımı da artıyor. 2014 iyi başladı, iyi biteceğini düşünüyoruz. Bu yılı keyifli kapatıyoruz” dedi.
Yılbaşı öncesinde müşterilerinin karşısına 3 bin çeşit ve 300 bini aşkın ürünle çıktıklarını kaydeden Çapçı, hediyelerde fiyat aralığının da 60 TL ile 6 bin TL arasında değiştiğini vurguladı.
60 TL’den başlıyor
Kasım’ın ikinci yarısında başlayan ve tüm Aralık boyunca devam eden yeniyıl hediye alışverişine gerek bireysel gerekse kurumsal düzeyde hızla yükselen bir talep artışı olduğunu kaydeden Çapçı, hediye alışverişi için Beymen içinde özel bir pazarlama ekibi oluşturduklarını belirtti. Çapçı,” Eylül ayından itibaren bu çalışmalara başladık. İş dünyasından birçok kişiye ve profesyonel yöneticiye ulaşmayı amaçladık. 5 binden fazla kurumsal müşterimiz var. Hediye kataloglarımızı gönderdik. Doğrudan görüşmeler yaptık ve yapmaktayız da. Kurumlarda artık kendi çalışanları için hediye alma alışkanlığı da artıyor. Hediye alışverişleri de bireysel olmanın yanı sıra ağırlıkla kurumların kendi çalışanları ve müşterilerine yönelik oluyor. Toplu alımlarda 25 bin adete kadar çıktığımız oldu. Hediye alışverişleri Aralık ayının tümüne yayılsa da kurumsal düzeyde bile son dakika alışverişleri de çok yoğun. Öyle ki yeniyıl akşamında geç saatlere kadar arkadaşlarımızın hediye paketi hazırlamaya devam ettiklerini görüyoruz” diye konuştu.
Yüzde 37 büyüdü
Beymen’in bu yılı 750 milyon TL ciroyla kapatacağını anlatan Çapçı, genişleyen müşteri kitlesinin de etkisiyle başta Zorlu Beymen olmak üzere yeni açılan mağazaların katkısıyla hızlı büyüdüklerini belirtti. Elif Çapçı “Bu yılın son ayındaki performansımızla 2014 cirosu için hızla 750 milyon TL’lik bir ciroya doğru koşuyoruz. Bu yıl yüzde 35-37 düzeyinde bir büyüme bekliyoruz” dedi.
Alışverişte turistlerin payı % 40’a yaklaştı

Haberin Devamı

Yabancı müşterilerin alışverişte paylarının arttığını kaydeden Elif Çapçı, şöyle konuştu: “Özellikle Zorlu,İstinyePark ve Nişantaşı mağazalarımızda alışveriş yapan yabancı müşteri sayısının önemli oranlara çıktığını, toplam iş hacminin yüzde 20’lerine yaklaştığını görüyoruz. Özellikle yaz döneminde bu artışı çok net hissediyoruz. Bazen mağazalardaki yabancı müşteri yoğunluğunu görünce insan, ‘nerdeyim, Türkiye’demiyim’ demekten kendini alamıyor. Bazı butik mağazalarımızda cironun nerdeyse yüzde 35-40’ı yabancı müşterilerden oluşuyor. Hala en iyi yabancı müşterimiz Azeriler... Bizim Azerbaycan’a mağaza açmamız gerekmiyor. Onlar buraya gelince bizim gitmemize gerek kalmadı. Azeriler’in ardından Türki cumhuriyetler ve Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden müşterilerimiz geliyor.”
Online satışlar yüzde 100 büyüyecek
İnternet üzerinden yapılan satışlardan memnun olduklarını belirten Elif Çapçı, bütün grup içinde bu satışların payının yüzde 15’e çıkma hedefi olduğunu vurguladı. Çapçı, “İnternet satışlarımız her yıl katlanarak büyüyor. Bu yıl internet üzerinden satışlarda 25 milyon TL bir ciroya ulaşmayı öngörüyoruz. 2015 yılında ise hedefimiz bu rakamı ikiye katlayarak 50 milyon TL’ye ulaşmak” dedi.
Erbil’de sadece ciro düştü
YURTDIŞI mağazaları hakkında bilgi veren Elif Çapçı, Mısır’da işlerin açıldığını, Erbil’deki Beymen mağazasında da işlerin yolunda olduğunu anlattı. Çapçı, “Gerilimin çok yüksek olduğu dönemde endişelendik ve çalışanlarımızı getirdik ama 1 hafta sonra geri döndüler. Mağazada günlük işleyiş devam ediyor. Sadece 10 milyon TL civarında beklediğimiz ciro daha düşük kalacak” diye konuştu.

Haberin Devamı