Gazete Vatan Logo

Ekonomi ve reforma odaklanma zamanı

İş dünyası, sandıktan tek parti iktidarının çıkmasının büyük bir fırsat olduğunu savunarak “Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır” mesajını verdi.

Ekonomi ve reforma odaklanma zamanı

Düzenlemeler süratle yapılmalı

TÜSİAD’DAN yapılan yazılı açıklamada, seçimin Türkiye’ye huzur, başarı ve refah getirmesinin temenni edildiği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

“26’ncı Dönem Milletvekilliği Seçimlerinin tüm yurtta güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve seçimlere katılım oranının oldukça yüksek olması büyük memnuniyet vericidir. Seçim sonuçlarının ülkemize huzur, başarı ve refah getirmesini diliyoruz. Yeni parlamentonun Türkiye’deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasını arzu ederiz. İş dünyasının kurulacak hükümetten ve TBMM’den beklentisi; ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir.”

Haberin Devamı

‘Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışalım’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 Kasım seçimlerinden birinci parti çıkan AK Parti’yi kutlayarak, “Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı” değerlendirmesinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, yüksek bir katılım oranıyla gerçekleşen seçimlerle milletin iradesinin sandığa yansıdığını aktardı. Türkiye’de son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı.”

Haberin Devamı

Kaybettiğimiz 2015 yılını telafi etmeliyiz

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, tüm siyasi partileri ve adayları kutlayarak şunları kaydetti: “Yeni hükümetin, dünü dünde bırakıp yeni bir heyecan ve yeni bir sinerji ile ekonomi, barış süreci, AB süreci ve dış politika gibi 4 önemli konuda hızlı hareket etmesini ve gereken reformları hayata geçirmesini diliyoruz. Hükümet ile iş dünyası el ele verip kaybettiğimiz 2015 yılını 2016’da telafi etmelidir.”

Sorumlulukları daha da arttı

TÜRKİYE İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, seçim sonuçlarının Türkiye’ye ve Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulundu. Bulut, “Milletimizin iktidar partisine duyduğu güveni güçlü bir şekilde göstermesi AK Parti Hükümeti’ne daha fazla sorumluluk yüklemektedir. AK Parti’nin önünde mevcut durumu daha ileri taşıma gibi bir görev vardır” açıklamasını yaptı.

Kaybedecek vaktimiz yok

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 1 Kasım Milletvekili Seçimi sonuçlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen AK Parti’ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis’ten yana kullanmıştır. Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok.”

Haberin Devamı

Yatırım ortamı hız kesmeden iyileştirilmeli

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, sürdürülebilir yatırım akışının ve pozitif algının devamı için yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarına hız kesmeden devam edilmesi gerektiğini belirtti. Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülkemizin ihracat hacminin yükselmesi, bölgesel bir yatırım merkezi olması ve ekonomik büyümesinde çok önemli bir katkıya sahip olan uluslararası doğrudan yatırımları artıracak politikalara ağırlık verilmesi her zamankinden daha da önemlidir.”

Haberin Devamı