Gazete Vatan Logo

Ekinciler’in deprem çeliği yurtdışında standart oldu

Avrupa’ya 2.5 yıldır deprem çeliği ihraç eden Ekinciler Demir-Çelik’in Genel Müdürü Çetin Kaya, bu ürünün AB ülkelerinin mevzuatına standart olarak girdiğini belirtirken, deprem ülkesi Türkiye’de de yaygın olarak kullanılması gerektiğini söyledi

Avrupa’ya 2.5 yıldır deprem çeliği ihraç eden Ekinciler Demir-Çelik’in Genel Müdürü Çetin Kaya, bu ürünün AB ülkelerinin mevzuatına standart olarak girdiğini belirtirken, deprem ülkesi Türkiye’de de yaygın olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Ekinciler Demir Çelik, tüm dünyaya ihraç ettiği EkSismik Deprem Çeliği’nin tanıtımını İskenderun fabrikasında gerçekleştirdi. Türkiye’nin deprem yönetmeliğindeki eksiklikler bulunduğuna dikkat çeken Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Kaya, deprem çeliğinin normal çeliğe göre, yüzde 5 daha pahalı olmasına karşın, binalarda yüzde 15’e yakın maliyet tasarrufu sağladığını vurguladı. Kaya şöyle devam etti: “AB ülkeleri 2007 ortasında kendi ülkelerinde inşaat standartlarına sismik kalitedeki çeliği yerleştirecekler. Deprem ülkesi Türkiye’de hâlâ sismik kalitedeki inşaat çeliği standartlara girmedi.”

EkSismik-Deprem Çeliği için iç pazardaki talebin artmasını beklediklerini belirten Kaya, “2006 yılı sonu itibariyle toplam ihracatımız 270 milyon dolar. 360 milyon dolar ciro hedefliyoruz” dedi.

Enerji maliyetlerinin ağır yük getirdiğini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: “Her ay 5 milyon YTL elektrik faturası ödüyoruz. Hatay’ın 3’te 1’inin elektriğini kullanıyoruz. Enerjide dolaylı vergiler çok yüksek.”

Haberin Devamı