Gazete Vatan Logo

Ekim’de 40 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ekim ayında öldürülen kadınların sayısını açıkladı. Rapora göre 40 kadın öldürüldü, 32 çocuk cinsel istismara, 25 kadın ise cinsel şiddete maruz kaldı

Ekim’de 40 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun Ekim ayı 2017 raporuna göre, 2017 yılının ilk 10 ayında toplam 339 kadın cinayeti oldu. Sadece Ekim ayı içerisinde 40 kadın öldürüldü, 32 çocuk istismara uğradı, 25 kadına cinsel şiddet uygulandı.

En çok İstanbul’da

Raporda kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı il İstanbul oldu. İstanbul’da 8, Antalya’da 4, Aydın, Adana, Gaziantep, Tekirdağ, Manisa ve Yozgat’ta 2 kadın öldürüldü. Bu kadınların 28’i evinde öldürülürken diğerleri arabada, sokakta, parkta ya da denize atılarak . Kadınlardan 11’in en yakınları tarafından öldürüldüğü belirtilen raporda 14 kadının ise tanımadı kişiler tarafından cinsel şiddet gördüğü söylendi.

Boşanmak istedikleri için

Ekim ayı raporunda 10 kadının tecavüze uğradığı, 15 kadının taciz edildiği vurgulanırken bu kadınlardan 3’ünün ise engelli olduğu belirtildi. Raporda kadın cinayetlerinde yaş aralığının düştüğü ve ölen kadınlardan yüzde 20’sinin 19-24 yaş aralığında olduğu ortaya çıktı. Bu kadınlardan yüzde 35’i boşanmak istediği, yüzde 15’i ise ekonomik nedenlerden öldürülürken yüzde 40’ı ateşli silahlarla yüzde 28’i ise kesici aletlerle öldürüldü.

Haberin Devamı