Gazete Vatan Logo

Ekili arazisine giren atları tüfekle öldürdü

Erzincan'ın Soğukoluk Köyü'nden Ali Polat, buğday ekili arazisine girerek otlayan komşusunun iki atını pompalı av tüfeğiyle vurarak öldürdü, birini de yaraladı

Üzücü olay, geçen Pazartesi günü Erzincan merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Soğukoluk Köyü'nün Aktepe Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilikle uğraşan Ali Polat (41), kendisine ait 150 dönümlük ekili arazi içerisine giren, seyyar satıcı Erdin Akbulut (30) ile babası Solmaz Akbulut'a ait üç atın, ekili arpaları yediğini görünce çılgına döndü. Tarlanın kenarına park ettiği pikaba koşan Ali Polat, bagajdaki pompalı av tüfeğini alarak geri döndü ve ateş etmeye başladı. Atlardan biri yaralı olarak kaçarken, iki at olay yerinde telef oldu.

Öldürülen atların sahibi evli ve üç çocuk babası Erdin Akbulut, atların vurulduğunu görünce büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Akbulut, "Atlarımı, bir tutam ot yediler diye vurdu. Bu hayvanlarla ben beş kişilik ailemin geçimini sağlıyorum. Bizi mağdur etti. Vurması mı gerekiyordu? Zararını tespit ettirebilirdi. Yazık günah değil mi? Hem hayvanımı öldürdü, hem de bizi perişan etti. Atlardan biri hamileydi. Hayvan sevgisi olmayan bu adamdan şikayetçiyim" dedi.

"ADAM BİLE VURURUM"
Şikayet üzerine av tüfeğine el konulan ve hakkında soruşturma açılan Ali Polat, Akbulut ailesinin her zaman atlarını başıboş bıraktıklarını öne sürdü. Atların sürekli ekili alanları perişan ettiğini öne süren evli, üç çocuk babası Ali Polat şunları söyledi:

"Bunu kasıtlı olarak yapıyorlar. Arpaları alıp değirmene gitmek için geldim. Ekili alanda 3 at vardı. Atları önce çıkarmak istedim, çıkmadılar. Bunun üzerine arabamda bulunan silahı aldım ve ateş ettim. Biri yaralı olarak kaçarken, diğer iki at ise düştü. Hepsi 5- 6 el ateş ettim. Birine bir tane değdi, diğerlerine ikişer tane isabet etmiş olabilir. Sonradan atları vurduğu için pişman oldum. Ancak yine benzer sorumsuzluk olursa, hayvan değil adam bile vururum. Çünkü bana verdikleri zararı ben biliyorum."

HAMİLE ATI VURMANIN CEZASI BİN 526 YTL
Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı atların öldürülmesiyle ilgili olarak, olay yargıya intikal ettiği için mahkemenin vereceğini kararı beklemek zorunda olduklarını belirtti. Zakir Karartı, "Hayvanları Koruma Kanununa göre, hamile olan bir atı vurmanın cezası bin 526, normal bir atı vurmanın cezası da 610 YTL. Mahkeme Ali Polat'ı suçlu görürse, biz bu para cezalarını keseriz" dedi.

Haberin Devamı