Gazete Vatan Logo

Ek ödemeler bugün hesapta! 4 bin 500 lira

Harp ve vazife malullerinin ek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor. PTT, ödemelerin 5000'i aşkın noktadan alınabileceğini duyurdu. Ek ödemeler 2 bin ile 4 bin 500 lira arasında değişiyor

Ek ödemeler bugün hesapta! 4 bin 500 lira

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hafta başında yaptığı yazılı açıklamada harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 1 Şubat itibari ile ödeneceğini açıklamıştı.Selçuk, bu kapsamda 58 bin 593 kişiye toplam 164 milyon 971 bin 866 lira 82 kuruş ödeme yapılacağını duyurmuştu.

PTT AÇIKLAMA YAPTI: 5 BİN NOKTADAN ALINABİLİR

PTT tarafından harp ve gazi aylığı ek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağına dair yapılan açıklamada, “Harp ve gazi aylığı ek ödemeleri 5000'i aşkın noktasıyla 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren PTT işyerlerinde" ifadeleri kulanıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Devletimiz tarafından harp ve vazife malullerine 1 Şubat 2019 tarihi itibarıyla yapılacak ek ödemeler anlaşmalı banka ve 5 bini aşkın noktasıyla daima yanı başınızda olan PTT şubelerinden teslim alınabilecek. Harp ve vazife malulüne ek ödemeler kapsamında, devlet tarafından bu sene toplam 58 bin 593 kişiye maluliyet dereceleri ve göstergelerine göre ödeme yapılacak.Ek ödemeler en yakın PTT şubelerinden teslim alınabileceği gibi, PTTKart kullanıcıları hesaplarına yatan miktarı PTT matiklerden ve diğer banka ATM lerinden de kolaylıkla temin edebilirler"

Haberin Devamı

ÖDEMELER 2 BİN İLE 4 BİN 500 LİRA ARASI

Er, erbaş, subay astsubay, uzman jandarma, polis gibi emniyet güçlerinin yanı sıra öğretmen, mühendis, doktor, memur, gibi sivil vazife malullerinin faydalandığı bu ödeme maluliyet derecelerine göre 2000-4500 lira arasında olacak.