Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınavının sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Ehliyet sınavı, ehliyet alıp sürücü olmak isteyen kişilerin girdiği sınavdır. Ehliyet sınavını başarı ile tamamlayanlar bir süre sonra ehliyetlerini alabilirler. En son yapılan ehliyet sınavı 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü gerçekleşti. Şimdi adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Ehliyet sınavının sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Ehliyet sınavını başarıyla geçen kişiler özgürce araba kullanabilirler. Ehliyet alan kişilerin kurallara uyması ve gerektiğinde ehliyetleri ile ilgili değişiklikleri uygulaması gerekmektedir. En son yapılan ehliyet sınavı 20 Mayıs 2017 günü gerçekleştirildi ve sınavdan sonra adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Ehliyet sınav sonuçlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kurum, ehliyet sınavının ne zaman açıklanacağı ile ilgili kesin bilgi vermemiş olsa da önceki sınavdan sonra yaklaşık 10 gün içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor. Sonuçlar online olarak internet üzerinden açıklanacak ve adaylar TC kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Ayrıca Özel MTSK müdürlükleri de kendi kurumlarına ait olan kodu ve şifreyi girerek kendi müdürlüklerinde sınava giren kişilerin sınav sonuçlarını görebilecekler.

Haberin Devamı

2017 EHLİYET SINAV TAKVİMİ

Her sene yapılacak olan sınavlar için öncesinde takvim belirlemesi yapılır ve hangi uygulamanın hangi gün yapılacağı kesin olarak belirlenir. Bu hem adaylar hem de kurumlar için oldukça elverişlidir. Böylece önceden plan yapılabilir. Takvime göre 2017 senesi içinde gerçekleştirilecek olan sınavlar şu şekildedir:

· 2017 MTSK 1 – 11 Şubat 2017, Saat 14.00

· 2017 MTSK 2 – 20 Mayıs 2017, Saat 14.00

· 2017 MTSK 3 – 29 Temmuz 2017, Saat 14.00

· 2017 MTSK 4 – 7 Ekim 2017, Saat 14.00

· 2017 MTSK 5 – 23 Aralık2017, Saat 14.00

DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınavı kapsamında adaylara uygulamalı pratik sınavı da yapılır. Ehliyet sınavından olan bu sınava da direksiyon sınavı adı verilir. Direksiyon sınavları genelde 30-35 dakika kadar sürmektedir. Direksiyon sınavının ilk 5 dakikasında adaya araç ile ilgili bazı sorular sorulur. Motor ve iç donanım ile ilgili sorulan bu soruların belirli kısmına doğru cevap veremeyen adayın sınavı başarısız sayılır.

Haberin Devamı

Direksiyon sınavında adayı etkileyen en önemli faktör heyecan olarak belirlenmiştir. Bu yüzden aday sınavda heyecanını kontrol altına almalıdır. Direksiyona hâkimiyet sağlandıktan sonra sınav sonuna kadar bir sorun çıkmaz. Yokuşta kalkış, park etme ve geri geri gelme gibi olayları güzelce yapınca direksiyon sınavı geçmiş olunur.

Ehliyet sınavı ile ilgili olan yönetmeliğe göre adaylar direksiyon sınavına 4 defa girme hakkına sahiptir. Ayrıca direksiyon sınavları, teorik sınavdan sonraki 4 ya da 5 hafta içerisinde gerçekleştirilir. Direksiyon sınavından önce adaya uygulamalı direksiyon dersleri verilir ve arabanın nasıl sürüldüğü öğretilir.