Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınavına giderken öldüler

Van’da ehliyet ve açık öğretim sınavlarına girecekleri taşıyan minibüs hatalı sollama yapınca kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Dehşet verici kazada 11 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Ehliyet sınavına giderken öldüler

Van’ın Tuşba İlçesi Göllü Mahallesi mevkiinde, Çaldıran İlçesi’nden kent merkezinde yapılacak sürücü belgesi yazılı sınavı ile açıköğretim sınavına girecekleri taşıyan minibüs ile kapalı kasa kamyonet dün sabah 09.00 sıralarında kafa kafaya çarpıştı.Kursiyerleri taşıyan İsmet Ağaç yönetimindeki minibüs hatalı şerit değiştirince Van’dan Erciş’e gitmekte olan Hamdi Tel yönetimindeki kamyonet ile çarpıştı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevkedilirken, yol trafiğe kapatıldı. Kaza sonrası araçlarda sıkışanları AFAD ekipleri güçlükle çıkarabildi. Kazayı duyan ölenlerin aileleri olay yerine akın ederek yakınlarının kimliklerini tespit etmeye çalıştı.

Hatalı şerit değiştirdi

Jandarma ve polis olay yerinde inceleme yaparak soruşturma başlattı. Van Valiliği ise yaptığı açıklamada kazanın detaylarını verdi: “Sürücü kursu kursiyerlerini taşıyan İ.A. yönetimindeki 65 HC 593 plakalı minibüsün, bölünmüş yolda karşı yönden gelen H.T. yönetimindeki 06 DL 2741 plakalı kapalı kasa kamyonetle Göllü Mahallesi mevkiinde hatalı şerit değiştirmek sonucu çarpışmıştır. Kazada araç sürücüleri dahil toplam 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştır.”

Haberin Devamı

Kazada öğretmen Ümit Batmaz, öğretmen Rafiye Ceylan (27), eşi astsubay Kudret Ceylan (30), Barış Turan, Turan Aladağ (28), Sait Işık (33), Murat Ateş (23), Mehmet Tokmak (17), Muhammet Yalçınkaya, İsmet Ağaç (31) ve Hamdi Tel (36) hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan 4 kişi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde yoğun bakıma alındı.

En acı manzara

Kaza sonrası hurdaya dönen araçlar çekicilerle yoldan kaldırıldı. Kaza nedeniyle kapatılan yol yeniden kontrollü olarak trafiğe açıldı. Ceset torbalarına konulan cenazeler de ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna alındı. Cenazelerin yapılacak otopisinin ardından ailelerine teslim edileceği belirtildi.

Tayini çıkan eşiyle gitmişti...

Korkunç kazada Astsubay Kudret Ceylan ve öğretmen eşi Rafiye Ceylan da hayatını kaybetti. Ordu Perşembeli Astsubay Ceylan’ın Kilis’ten Van’a tayini çıkması üzerine Rafiye Ceylan da eşini yalnız bırakmadı, Van’da göreve başladı. Astsubay Ceylan’ın arkadaşı Koray Küçükosman’dan aldığımız bilgiye göre, dün gerçekleşecek ehliyet sınavına girecek olan eşini sınavda da yanlız bırakmak istemeyen Astsubay Ceylan, yol şartlarından dolayı özel araçla gitmeyi tercih etmedi.

Haberin Devamı

Babası da kaza kurbanıymış!

Bu arada acı bir gerçek daha ortaya çıktı. Astsubay Ceylan’ın, 3 yaşındayken babası Mithat Ceylan’ı trafik kazasında kaybettiği, ailenin tek çocuğu olarak yetim büyüdüğü öğrenildi. 7 yıllık evli çiftin 5 yaşındaki kızı Azra da öksüz kaldı.