Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınavı yarın gerçekleşecek! (2017 MTSAS-4)

Ehliyet sınavı yarın yapılacak. Merakla beklenen ehliyet sınavına saatler kaldı. Başarılı olan adaylar direksiyon sınavına alınacak, bu etabı da başarıyla geçenler ise ehliyet hakkına sahip olabilecek. İşte ayrıntılar...

Ehliyet sınavı yarın gerçekleşecek! (2017 MTSAS-4)

2017 yılının 2017 MTSAS-4 sınavı yarın gerçekleşecek. Yarın saat 14:00'te düzenlenecek olan ehliyet sınavında nelere dikkat edilmesi gerektiğini haberimizde paylaştık. İşte ehliyet sınavına dair detaylar...

EHLİYET SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Ehliyet sınavının ilk aşaması olan test kısmında adaylar geçmiş yıl sorularına bakabilirler. Geçmiş yıl soruları adaylara, gelebilecek soruların nasıl olacağını gösterir. Direksiyon sınavında, adayların yaptığı hataların çoğunluğu heyecan kaynaklıdır. Bu nedenle adaylar heyecanlarını kontrol altında tutmaya çalışmalıdır. Sınavda ilk olarak adaya, aracın tanınması ile ilgili birkaç soru sorulur. Sınav komisyonu üyeleri ile araca binilir ve adayın aynaları, koltuğu kendine göre ayarlamasından aracın kalkışına, dönüş kurallarından eğimli yolda durup düzgün hareket ettirmeye kadar pek çok noktaya dikkat edilir. Yapılan her hata, adayın puan kaybetmesine neden olur. Adayların başarılı sayılabilmeleri için sınavlardan en az 70 puan alması gereklidir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınavında adaylara ilk yardım, trafik adabı, trafik ve çevre, araç tekniği derslerinden 50 tane soru sorulacak. Adayların başarılı olabilmeleri için sınavda en az 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puan alması gereklidir. 70 puan alamayan aday başarısız sayılır.

Ehliyet sınavının sonuçları 15 gün içinde açıklanır. Direksiyon sınavının sonuçları da genel olarak aynı gün içerisinde açıklanır ve adaylara ilan edilir.