Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

2018 yılının ilk ehliyet sınavı yapılacak. Sınav sonucunda yeterli puanı alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavında da başarılı olanlar, ehliyet sahibi olacaklar. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Stajyer ehliyet nedir?

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

Ehliyet sınavında 2018 yılının ilk sınavı, 10 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Sonuçlar, iki hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden ilan edilecek. Sınava giren adaylardan başarılı olanlar, ehliyet almaya hak kazanacak. Sınavda başarısız olan adaylar, 21 Nisan’da yapılacak ehliyet sınavına girebilecek.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAVINA KAÇ SORU SORULUR?

Ehliyet sınavı, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Adaylara dört dersten toplam 50 soru sorulur. Soruların derslere göre dağılımı;

- 23 soru trafik ve çevre dersi

- 12 soru ilk ve yardım dersi

- 9 soru araç tekniği dersi

- 6 soru trafik adabı dersinden sorulur.

EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınava girecek adaylar, sınav öncesinde MEB resmi internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından giriş yaparak, sınav belgelerini alabilirler. Bunlar dışında adaylar, kayıt olunan sürücü kursundan da ehliyet sınavına nerede girecekleri bilgisine ulaşılabilir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

Ehliyet sınavında her bir sorunun değeri, 2 puandır. Adayların sınavda başarılı olabilmesi için en az 35 soruyu doğru cevaplayarak 70 puana ulaşması gerekir. Sınavda 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürmez. Adaylar, ehliyet sınavına çalışırken geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakarak çalışma yapabilirler.

EHLİYET SINAVLARINDA DÖNÜŞÜM

Ehliyet sınavlarında değişiklik yapılmaya hazırlanılıyor. Gelecek yıl itibariyle motorlu taşıt sürücü kurs sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak. Motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavları 29 il merkezinde 32 salonda yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye geneli 92 merkez daha açılacak. Merkezlerde yüksek teknoloji ve akıllı cihazlar bulunacak. Her sınav merkezi, bin kişinin sınava girebileceği şekilde hazırlanacak.

EHLİYET SINAV TARİHLERİ

MTSKS-1 10 Şubat 2018

MTSKS-2 21 Nisan 2018

MTSKS-3 4 Ağustos 2018

Haberin Devamı

MTSKS-4 20 Ekim 2018

MTSKS-5 22 Aralık 2018

Ehliyet sınavları Cumartesi günleri saat 14.00’da başlar.