Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Geçtiğimiz haftalarda ehliyet sınavının gerçekleştirilmesinden sonra birçok aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Ehliyet sınavları yapıldıktan kısa bir süre sonra açıklanıyor. Bu seneki sonuçların da bir süre sonra açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçen adaylar ise daha sonradan direksiyon sınavına girecekler.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

Ehliyet almak isteyen adayların ilk olarak belirli sınavları geçmesi gerekir. Bu sınavlar aşama aşama olarak yapılır ve ehliyet sınavını geçen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar. En son yapılan ehliyet sınavı 20 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi ve sonuçlar henüz açıklanmadı. Sınavın açıklanmaması ile birlikte sınav sorularının da ne zaman yayınlanacağı merak konusu olmaya başladı.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ehliyet sınavının 20 Mayıs 2017 tarihinde yapılmasından sonra adayları sınav sonucunun açıklanması heyecanı aldı. Yapılan açıklamaya göre ise sınav sonuçları 1 Haziran 2017 tarihinde açıklanacak ve sonrasında da adayların direksiyon sınavı süreci başlayacak. Ehliyet sınavından belirlenmiş başarı puanını alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Ehliyet sınavı Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesinden açıklanacak ve sınava giren adaylar TC kimlik numaraları ile birlikte sonuçlarını sorgulayabilecekler. Ayrıca Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursları de kendi adaylarının sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Haberin Devamı

EHLİYET ALABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Adayların ehliyet alabilmesi için bazı belirli şartlar vardır. Adaylar bu şartları sağladığı sürece ehliyet alabilmek için başvurabilirler ve ehliyet sınavına girebilirler. Ehliyet alabilmek için belirlenen şartlar şu şekildedir:

B ve G sınıfı ehliyet alımına başvurabilmek için adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı ehliyetleri alabilmek için başvurularda adaylarda en az ilkokul düzeyinde diploma talep edilir.

A1, A2, F ve H sınıfı ehliyeti almaya başvurmak için de adayların 17 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

C, D ve E sınıfında ise yaş sınırı 22 olarak belirlenmiştir.

Ayrıca ehliyet almak için başvuran adayın sabıka kaydının bulunmaması gerekir ve sağlık raporunda “Sürücü olabilir” İbaresi yer almalıdır.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI NEDİR?

Zaman ilerledikçe birçok konuda devlet yenilik yapmaktadır. Ehliyet uygulaması da bunlardan birisidir. Artık ehliyet alımında stajyer ehliyet uygulaması vardır ve bu uygulanır.

Stajyer ehliyet uygulamasının asıl amacı daha bilinçli olan bir sürücü neslin yetişmesidir. Stajyer ehliyet uygulamasında adayların 2 sene boyunca aldıkları ceza puanına bakılır ve eğer aday bu 2 sene içerisinde belirli bir ceza puanını geçtiyse ehliyetine el konulur. Eğer geçmediyse ve kurallara uyduysa normal ehliyeti almaya hak kazanır.

Ehliyet alımında ve sonrasında adayların kurallara uyması önemlidir. Gelecek nesillerin daha bilinçli olması için hem ailelerin hem de öğretmenlerin öğrencilere ve çocuklara bu bilinci aşılaması gerekir.