Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınavı ne zaman açıklanıyor?

Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınavı, diğer bir deyişle ehliyet sınavları 20 Mayıs 2017 tarihinde binlerce adayın da katılmasıyla gerçekleşmişti. Şimdi ehliyet sınavına girmiş olan binlerce adayın aklında, sınav soru ve cevaplarının açıklanıp açıklanmayacağı ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı gibi sorular var. Direksiyon sınavına girmeye hak kazanıp kazanmadığını merak eden adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Ehliyet sınavı ne zaman açıklanıyor?

Her yıl 5 defa olmak üzere düzenlenen motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınavlarının ilki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşmişti. 2. Sınav 20 Mayıs 2017 tarihi saat 14.00’da gerçekleşti. Şimdi ise adaylar direksiyon sınavlarına hazırlanmak ve girebilmeye hak kazanmak için ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelde ehliyet sınav sonuçlarını, sınav tarihinden sonraki 10 gün içerisinde açıkladığı biliniyor. Buna göre, sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Sınav soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından, puanını merak eden adaylar sorulara verdikleri cevapları kontrol ederek kaç puan alabileceklerini görebilecekler.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçlarının en geç 1 Haziran 2017 tarihinde açıklanacağı tahmin ediliyor. Sonuçların açıklandığı duyurulduktan sonra, sürücü adayları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret ederek sonuçları öğrenebilir. Bu adresi ziyaret ettikten sonra, karşınıza çıkacak olan Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları yazan linke tıklayarak ehliyet sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçlarınızı öğrenmek için, linke tıkladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Sınav sonuçlarını ayrıca Özel MTSK müdürlüklerinden de öğrenebiliyorsunuz. Bunun için modülden edinebileceğiniz kurum kodu ve şifresini girebilirsiniz.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVININ ÖZELLİKLERİ VE PUAN HESAPLAMASI

Ehliyet sınavlarında, sürücü adaylarına 50 adet soruyu yanıtlamaları için 60 dakika süre veriliyor. Sürücü adaylarının direksiyon sınavına girip ehliyet almaya hak kazanabilmeleri için, bu sınavdan 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekiyor. Bu da, 35 sorunun doğru yanıtlanması anlamına geliyor, ehliyet sınavında bir sorunun cevap değeri 2 puan.

Sınav dahilinde sürücü adaylarına 12 adet ilk yardım sorusu, 23 adet trafik sorusu, 9 motor sorusu ve 6 adet trafik adabı sorusu soruluyor.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EHLİYET SINAVI TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce internet sitesi üzerinden 2017 yılı ehliyet sınav tarihlerini açıklamıştı. Buna göre, senede 5 adet düzenlenen ehliyet sınavlarının üçüncüsü 29 temmuz 2017 tarihinde, dördüncüsü 7 Ekim 2017 tarihinde ve sonuncusu 23 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek.

EHLİYET ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sürücü adayları, ehliyet sınavı ve direksiyon sınavını geçtikten sonra stajyer sürücü belgesi alabiliyor. Bu belgeyi alabilmek için, aday öğrenciyse 2 adet öğrenci belgesi, mezun ise diploma, nüfus cüzdanı fotokopisi, 7 adet fotoğraf, kan grubu kartı ve savcılıktan temiz kağıdı gereken belgeler arasındadır.