Gazete Vatan Logo

Ehliyet sınav tarihi için Meb'den açıklama geldi!

Ehliyet sınav tarihi ertelendi. Adayların kafasını karıştıran konu ise sınavın hangi tarihe ertelendiği oldu. MEB'den konu ile ilgili açıklama geldi. İşte ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

Ehliyet sınav tarihi için Meb'den açıklama geldi!

Ehliyet sınav tarihi için MEB'den yeni açıklama geldi. Daha önce ertelenen ehliyet sınavı tekrar ileri bir tarihe alındı. MEB yaptığı açıklamada ehliyet sınavı için net tarih verdi. Ehliyet sınavına dair tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

Ehliyet sınav tarihi ile ilgili adayların kafası karıştı. Ertelenen sınav tarihi merak konusu oldu. Adayların heyecanla beklediği açıklama MEB'dan geldi. Ehliyet sınavı ne zamana ertelendi? İşte ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylar...

İşte Sınavların Yapılacağı Yeni Tarih

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen yeni duyuruya göre 16 Temmuz Cumartesi günü yapılması gereken sınav darbe girişimi sonrası 23 Temmuz’a ertelenmişti. Ancak o günde yapılamayacağı kararına varılmış ve 27 Ağustos 2016 tarihine ertelendi.

İşte MEB tarafından yayımlanan duyuru;

Darbe girişimi kapsamında; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı’nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Haberin Devamı

EHLİYET PUAN HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

MTSAS-3 VE MTSAS-4 EHLİYET SINAVLARI BİRLEŞTİRİLDİ!
MEB'in duyurusuna göre MTSAS-3 ve MTAS-4 birleştirilerek 27 Ağustos 2016'da yapılacak! Yani aynı günde hem 2016'nın üçüncü hem de dördüncü ehliyet sınavı gerçekleştirilecek. Sınav 11.00'da başlayacak. İşte MEB'in konuyla ilgili duyusundan ilgili bölüm:
"Bu kapsamda; daha önce ertelendiği duyurulan MTSAS-3 sınavı, MTAS-4 sınavıyla birleştirilerek 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 11.00´ de yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ve Meslekî Açık Öğretim Lisesi Ek Sınavı'nın ise 21 Ağustos 2016 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır."

Bu trafik kurallarına uyum sağlayarak hareket etmemiz için bu sürücü kurslarından eğitim almak zorunda oluruz. Ülke genelinde yapılan ehliyet sınavlarına katılım sağlayarak ehliyet alabiliriz. 17 Yaşını dolduran her genç motor ehliyetini, 18 yaşında olan her vatandaş da araba ehliyeti alabilir. Motor ehliyeti almış olan kişiler yazılı sınava girip zaten 70 puanı geçtikleri için araba ehliyeti almak istediklerinde bu gerekli olan tüm noktalarda ki çalışmalara katılım sağlayabilmeleri için bu çeşitli hizmetlerden yararlanmaları gerekir. Ehliyet alabilmek için ilk koşul olan bu yazılı sınavdan en az 70 puan almış olmak gerekir. İşte bu şekilde 70 puanı alarak kişiler ikinci aşamaya geçebilirler.

Haberin Devamı

Ülkemizde yaşanan en büyük can kaybı ve de kazaların bu trafikte yaşanması sonucunda artık ehliyet almak isteyen adaylara daha çeşitli zorluklar ile baş etmeleri gerekir. Artık ehliyet alma işlemi eskisine göre biraz daha zor olacaktır. Bu şekilde sağlanan ehliyet işlemleri sonucunda bizler de gerekli olan bu işlemlerimizi artık çok daha kısa bir sürede halledebiliriz. Ülkemizde meydana gelen üzücü darbe girişimi ile beraber tüm sınav tarihlerinde toplu bir değişiklik meydana gelmiştir. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak gibi soruların toplandığı bu alandan bizler de gerekli olan tüm çalışmalara katılım sağlayabiliriz. Bizler de ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusunun kesin yanıtı için bizler de sürekli olarak güncel yazıları takip edebiliriz.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusuna en iyi cevap vermek için bizlerin oluşturmuş olduğu bu hizmetlerden bizler de yararlanabiliriz. Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye düşünürken bu noktada ki çalışmalardan yararlanabiliriz. Aslında 16 Temmuz Cumartesi tarihinde yapılacak olan bu ehliyet sınavı ülkemizde yaşanan sebeplerden dolayı ertelenmiş ve de bu tarihten bu yana her vatandaşın aklını kurcalayan bu ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusu kafamızı daima meşgul eder. Ehliyet sınavı için belirlenen tarih ise 27 Ağustos olarak belirlenmiştir. Artık bu ehliyet sınavlarına girmek isteyen adaylar ehliyet sınavı ne zaman yapılacak diye düşünmemiş olurlar.